Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Windows 10-uppgraderingsproblem: Min erfarenhet hittills

Uppgradering av Windows 10 uppstod nästan i det ögonblick som Microsoft släppte lös den kostnadsfria Windows 10-uppgraderingen. Windows 10 är Microsofts sista monter, det senaste försöket att skapa en funktion som är perfekt användbar på bärbara datorer, stationära datorer och surfplattor. En ny startskärm / startmeny låter användare navigera i Windows som de vill. En ny personlig assistent med namnet Cortana hjälper användare att vara produktiva och hantera sökningar.

Teorin är att dessa detaljer och andra spännande nya funktioner bidrar till Windows 10-problem på något sätt. Påstås uppgraderar miljontals användare alla till Windows 10 varje dag. Eftersom det finns så många människor verkar det bara som ett onormalt stort antal användare har problem, när miljoner fler får uppgraderingen helt bra.

Läs: Uppgraderingsguide för Windows 10: Vad du behöver veta

Jag bestämde mig för att testa den teorin och uppdaterade en smula av kvalificerade datorer för att se om det fanns några Windows 10-uppgraderingsproblem. Jag kan inte säga att ingen av dessa enheter gick helt oskadd.

Windows 10-uppgraderingsproblem – Surface Pro 3

Den första enheten jag uppdaterade var Microsofts egen Surface Pro 3 Windows 2-i-1. Eftersom jag var en Microsoft-produkt förväntade jag mig mindre problem för den här enheten än någon annan. Tyvärr var det inte precis fallet. Jag gjorde det utan att stöta på några Windows 10-uppgraderingsproblem.

Jag har stött på några gnagande buggar som bara inte kan ignoreras. Jag har aldrig haft ett problem med att Surface Pro 3 utför en uppgift strax efter att jag vaknat upp den från vila med Windows 8.1, men jag gör det nu. Bluetooth-anslutningen för min Arc Touch Mouse har också sjunkit en eller två gånger om dagen nyligen, och den har också gjorts av Microsoft. Startmenyn / startskärmen dyker ibland inte upp när jag klickar eller trycker på den. Ibland är det en stor fördröjning mellan det jag trycker på eller klickar på knappen för Cortana och när hon svarar.

Microsoft krossar långsamt dessa problem med korrigeringar som skjuts ut genom Windows Update. Även om de inte strikt är Windows 10-uppgraderingsproblem, tror jag att de är värda att erkänna om du bestämmer dig för att uppgradera din Surface Po 3 de närmaste dagarna.

Windows 10-uppgraderingsproblem – Dell XPS 13

Dell XPS 13 Ultrabook

Jag stötte inte på några Windows 10-uppgraderingsproblem med Dell XPS 13-anteckningsboken som jag köpte tillbaka 2013. I stället för att vänta på att uppdateringen skulle tryckas automatiskt, använde jag Windows 10-nedladdningsverktyget för att få installationen igång.

Jag märkte inte några av de Bluetooth- eller anslutningsproblem som jag märkte på Surface Pro 3. Dell verkar ha stannat på toppen av drivrutinsproblemen.

Windows 10-uppgraderingsproblem – Dell Venue 8 Pro

Min uppdatering av Dell Venue 8 Pro Windows 10 gick väldigt dåligt. Dell Venue 8 Pro representerar en ganska ny ras av Windows-enheter. Det är en 8-tums surfplatta, avsedd som en medieenhet och e-bokläsare. Den har en Intel-processor inuti så att användare kan installera program som iTunes och vara produktiva när de ansluter en mus, tangentbord och bildskärm. En komprimeringsteknologi som Microsoft använder, pressar operativsystemet för att ge plats för andra saker.

Dell Venue 8 Pro 32 GB Windows 8-surfplatta

Det första Windows 10-uppgraderingsproblemet jag märkte var med Windows Update själv. Microsoft låter användare reservera Windows 10. Innan uppdateringen startar hämtar Microsoft uppgraderingen över Windows Update för den kommande uppgraderingen. Även efter att ha reserverat uppgraderingen vägrade Windows Update att lagra uppdateringen. En förloppsindikator som kastar konstig felkod dyker upp. För att åtgärda problemet var jag tvungen att dyka in i mappstrukturen och kommandotolken. Det är en av korrigeringarna som anges i GottaBeMobile’s guide om Windows 10 uppgradering problem. Jag var också tvungen att rensa lite utrymme för att se till att jag kunde lagra uppgraderingen.

Läs: 7 Windows 10-uppgraderingsproblem och hur man fixar dem

Efter uppgraderingen av Windows 10 märkte jag några mycket glitchiga grafikprestanda och fel som förhindrar att Dell Venue 8 Pro vaknar från viloläge. Kontroll av Windows-uppdateringar om detta händer dig är avgörande. Nedladdning av nya uppdateringar fixade den fruktansvärda grafikprestandan för mig, men har fortfarande inte löst problemet med att vakna.

Windows 10-uppgraderingsproblem – Lenovo IdeaPad 100

Ideapad_100_14_Black-8-Outlook

Lenovos IdeaPad 100 är ett fantastiskt värde. Det är inte en anteckningsbok byggd för mediaskapare eller spelare. Istället fokuserade Lenovo på att leverera bra batteritid, en anständig skärm och ett attraktivt pris.

Jag stötte inte på ett enda Windows 10-uppgraderingsproblem. Uppdateringen tog en ogudaktig tid att avsluta sitt arbete, men det är det. Prestanda är inte det bästa, speciellt när du använder Cortana, den tidigare nämnda digitala assistenten. Appar fungerar i allmänhet inte bra. Återigen, det är att förvänta sig. Det här är en kostnadsmedveten dator, men det skulle inte ha varit så dåligt. Jag slår vad om att Lenovo har uppdaterade drivrutiner för IdeaPad 100 i horisonten.

Windows 10-uppgraderingsproblem – ska du uppdatera?

Hur man blir bättre Windows 10 batterilivslängd (4)

Jag är fortfarande lite trött på att förklara att användare inte alls ska ladda ner den kostnadsfria Windows 10-uppgraderingen. Det finns för många fördelar med att häva uppdateringen. För en vecka sedan rekommenderade jag användare att vänta några veckor på att installera uppdateringen. Jag står där helt och hållet, även efter en ny runda. Uppgraderingsproblem för Windows 10 börjar lättas, men operativsystemet i sig har fortfarande fler buggar än jag föredrar.