Vart kan iPhone-bilder ta vÀgen?

Vart kan iPhone-bilder ta vÀgen?

Om du har inkluderat “ICloud Photos” pĂ„ din iPhone eller iPad kanske du har mĂ€rkt att vissa av dina bilder inte visas. Jag mĂ€rkte detta först för nĂ„gra dagar sedan nĂ€r jag letade efter en video som jag minns att jag spelade in pĂ„ min iPhone nĂ„gra dagar innan. Av nĂ„gon anledning visades inte videon pĂ„ min iPad, som ocksĂ„ har iCloud Photos aktiverat. Om jag grĂ€vde djupare saknades ocksĂ„ nĂ„gra av bilderna jag tog med min iPhone. Det finns flera steg du kan vidta för att korrekt synkronisera innehĂ„ll till och frĂ„n iCloud Photos.

Vad hÀnde med mina bilder efter att ha aktiverat iCloud Photos?

NĂ€r du har aktiverat “iCloud Photos” i din iPhones instĂ€llningar kanske du mĂ€rker att vissa album har försvunnit. Oroa dig inte! Dina foton och videor finns dĂ€r, men de Ă€r organiserade nĂ„got annorlunda i iCloud Photos. För att komma Ă„t dem öppnar du appen Foton, vĂ€xlar till fliken Foton (inte album!) och vĂ€ljer sedan Alla foton. Det var dĂ€r jag hittade min video, Ă€ven om den inte lĂ€ngre fanns i albumet dĂ€r den fanns tidigare.

Hur man ÄterstÀller raderade bilder pÄ iPhone

Om den hĂ€r metoden inte hjĂ€lpte dig, kontrollera om du av misstag tog bort ett foto eller en video frĂ„n din iPhone eller iPad (kanske ett barn gjorde det, jag gjorde det). Hittills vet mĂ„nga inte att iOS tillhandahĂ„ller en villkorlig “soptunna” som standard, dĂ€r nyligen raderade bilder lagras. Det Ă€r en separat mapp i applikationen Foton och lagrar alla bilder och videor du vill radera i 30 dagar. DĂ€rför, om raderingen Ă€gde rum för mindre Ă€n en mĂ„nad sedan, har du fortfarande en chans att Ă„terstĂ€lla den omhuldade filmen.

  1. Öppna “Foton”
  2. GĂ„ till “Album” – “Andra album”
  3. VĂ€lj “Nyligen borttagen”

Klicka pĂ„ knappen “VĂ€lj” i det övre högra hörnet och vĂ€lj önskade ramar. Tryck sedan pĂ„ “ÅterstĂ€ll” i det övre vĂ€nstra hörnet och hitta de Ă„terstĂ€llda bilderna i standardalbumet.

Foton synkroniseras inte mellan iPhone och iPad

Om funktionen “ICloud Photos” aktiverat i instĂ€llningarna och foton frĂ„n en enhet inte visas pĂ„ den andra, kan du vara inloggad med olika Apple-ID:n. Se till att Apple-ID:t Ă€r detsamma pĂ„ bĂ„da prylarna. Om inte, logga ut frĂ„n det andra kontot (“InstĂ€llningar” – Apple-ID) och logga sedan in med rĂ€tt inloggningsuppgifter.

Det finns tillfĂ€llen dĂ„ bilder inte synkroniseras av en annan anledning – det finns inte tillrĂ€ckligt med ledigt utrymme i iCloud. Kontrollera om du har tillrĂ€ckligt med lagringsutrymme för ditt foto- och videoarkiv.

Kan jag ÄterstÀlla anteckningar pÄ iPhone?

Oftare Ă€n ett foto, kanske bara anteckningar raderas av misstag. Om anteckningarna tidigare raderades oĂ„terkalleligt (jag förlorade sjĂ€lv flera förelĂ€sningar pĂ„ min iPad samtidigt), flyttas de nu först till en speciell sektion “Raderade”… För att komma Ă„t det, gĂ„ bara till huvudmenyn med alla anteckningsmappar som du har.