Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Vad gör arkivering av Instagram-inlägg?

Instagram har funnits tillräckligt länge för att många av oss har några riktigt gamla pinsamma bilder där. Inlägg som du en gång tyckte var “coola” eller “aktuella” lever fortfarande på din Instagram-profil för alla att komma över. Lyckligtvis finns det ett sätt att behålla dessa inlägg medan du fortfarande gömmer dem för dina följare. Arkivering hjälper dig att göra just det. I den här artikeln kommer vi att täcka vad som händer när du arkiverar inlägg på Instagram.

Hur man arkiverar ett inlägg på Instagram

Du kan enkelt arkivera ett inlägg på din profil så att det inte längre syns för allmänheten. Du kan arkivera bilder, videor och till och med Instagram-berättelser. Följ den här enkla guiden nedan för att lära dig hur du arkiverar ett inlägg på Instagram.

Starta Instagram-appen och leta reda på det inlägg som du vill arkivera från din profil. Knacka nu på de tre punkterna längst upp till höger på inlägget och välj ‘Arkivera’.

Vad händer när du arkiverar ett inlägg på Instagram?

Arkiveringsalternativet används vanligtvis för att dölja något i din profil, men ändå hålla kvar det. När du arkiverar ett inlägg på Instagram. det första du märker är att det omedelbart försvinner. Om det inte gör det kan du göra tricket genom att helt enkelt uppdatera sidan.

Arkiverade inlägg sparas på Instagram-servrarna. Även om de inte visas på din profilsida är de fortfarande tillgängliga för dig. Vi kommer att beskriva hur du visar dina arkiverade inlägg nedan. Dessa inlägg sparas intakta; det betyder att alla gillanden och kommentarer på inläggen bevaras när du arkiverar dem. Dina följare kommer inte längre att kunna se eller interagera med dina arkiverade inlägg. Att arkivera inlägg bevarar också det datum de publicerades.

Hur länge kan du arkivera ett inlägg?

Det finns ingen gräns för hur länge du kan behålla dina inlägg arkiverade på Instagram. Arkiverade inlägg kan endast visas av dig. Till skillnad från utkast publiceras arkiverade inlägg faktiskt på ditt konto innan de skickas till arkivet. Du kan när som helst avaktivera ett inlägg för att skicka tillbaka det till din profil.

Vem kan se arkiverade inlägg?

Arkiverade inlägg kan endast visas av dig (eller personen som arkiverade dem). Du kan bara arkivera inlägg från din egen profil. Dessa inlägg förblir på Instagram-servrarna och förblir länkade till din profil. Du kan komma åt dina arkiverade inlägg på vilken enhet som helst (så länge du använder mobilappen) genom att helt enkelt logga in på ditt Instagram-konto.

Vad händer med taggade foton som är arkiverade?

Om du arkiverar ett inlägg som har andra användare taggade försvinner inlägget också från den andra användarens avsnitt “Taggad”. Användare som är taggade kommer inte att meddelas om du arkiverar ett inlägg. De kan dock ta reda på om de kollar sina taggade foton och upptäcker att inlägget inte längre finns där. När du avarkiverar ett inlägg som har taggats av användare kommer inlägget också att visas igen för de taggade användarna.

Så här får du tillgång till dina arkiverade inlägg på Instagram

Du kan enkelt komma åt alla dina arkiverade inlägg på ett ställe. Dessa inlägg är bara synliga för dig och ingen annan. Du kan bara komma åt dina arkiverade inlägg i mobilappen.

För att se dina arkiverade inlägg på Instagram-mobilappen, logga in med ditt Instagram-konto och gå till din profil genom att trycka på profilknappen längst ned till höger.

Knacka nu på hamburgermenyn i det övre högra hörnet och välj ‘Arkivera’.

Dina arkiverade inlägg listas efter det datum de skapades, inte när de arkiverades.

Påverkar arkivering av Instagram-inlägg engagemang?

Att arkivera döljer i princip ditt valda innehåll från dina följare. Medan innehållet inte syns, tillämpas mätvärdena fortfarande på ditt konto. Arkivering bevarar gillanden och kommentarerna till inlägget, så det påverkar inte dina engagemangsmätvärden när du arkiverar vissa inlägg.

Med detta sagt kommer arkivering av populära inlägg att påverka ditt engagemang för det inlägget, eftersom användare inte längre kommer att kunna komma åt det för att gilla, kommentera eller dela det på Instagram.

Raderas arkiverade Instagram-inlägg?

Nej. Arkiverade inlägg kommer aldrig att raderas av Instagram. Arkiverade inlägg hör fortfarande till dig och är knutna till ditt konto. Så oavsett hur länge du lämnar ett inlägg arkiverat väntar det fortfarande på dig när du kommer tillbaka till det.

Visas arkiverade inlägg i Instagram-flöde?

Nej. När du har arkiverat kommer ditt inlägg inte längre att visas på dina anhängares Instagram-flöden. Om du nyligen laddade upp inlägget och användarens internet inte är tillräckligt bra kan det hända att Instagram-flödet inte uppdateras i tid för att det ska tas bort. Så snart flödet uppdateras försvinner de arkiverade inläggen.

Vad händer när du avarkiverar ett inlägg?

När du arkiverar ett inlägg behåller det skapandedatumet. Detta är så att när du publicerar det arkiverade inlägget, kan det gå tillbaka till den plats det var i ditt profilgaller. När du avarkiverar ett inlägg på Instagram kommer det att återgå till sin tidigare position i ditt profilnät och inte flytta till toppen som ett nytt inlägg,

Icke-arkiverade inlägg visas inte i dina följares flöden som nya inlägg gör. Så att inte arkivera kommer inte att öka engagemanget på ditt konto. När du arkiverar ett inlägg återställs alla dina kommentarer och gillanden till vad de var när du arkiverade det. Människor kan nu än en gång börja gilla och kommentera inlägget.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte till. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss i kommentarerna nedan.

Relaterad: