Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Ta inte bort ditt Oculus Facebook-konto om du vill behålla dina spel

Från och med den 1 oktober 2020 krävde Facebook att alla nya Oculus-användare och alla Oculus Quest 2-användare loggar in med ett Facebook-konto innan de använder sitt Oculus-headset. Befintliga Oculus-användare kan slå samman sitt Oculus-konto med sitt Facebook-konto, och på så sätt överföra alla befintliga köp till deras Facebook. Som ett resultat av att inaktivera eller ta bort ett Facebook-konto med Oculus-köp gör det omöjligt att komma åt dessa köp. Detta verkar vara ett liknande resultat som att ha ditt Facebook-konto förbjudet.

Twitter var helt atwitter idag när folk insåg att avaktivering av deras Facebook-konto verkligen skulle få spelare att förlora åtkomst till sitt innehåll. Ett betydande antal personer som twittrade om situationen var upprörda eller på annat sätt förolämpade av tanken att radering av en persons Facebook-konto kan resultera i att förlora åtkomst till innehåll. Det verkar, utifrån formuleringen, att inaktivering av ditt konto bara gör ditt innehåll otillgängligt tills det är aktivt igen.

Å andra sidan, att ta bort ditt länkade Facebook-konto gör det omöjligt att få en återbetalning för köpta varor, och tar även bort eventuell butikskredit du kan ha haft. Det är inte klart för närvarande om det är möjligt att återställa åtkomst eller överföra köp. Vi kontaktade Facebook och här är vad en talesperson för Facebook hade att säga:

Om en användare med ett sammanslaget Facebook- och Oculus-konto bestämmer sig för att ta bort sitt Facebook-konto, tar de också bort sitt Oculus-innehåll. Detta liknar hur det tidigare fungerade att ta bort ett Oculus-konto. Facebook-borttagningsprocessen kallar detta uttryckligen för att se till att personen är medveten innan de raderar sitt Facebook-konto.

I händelse av att någon av misstag raderar sitt konto eller ändrar sig, kan de avbryta borttagningen av kontot om det har gått mindre än 30 dagar – detta skulle också tillåta dem att återställa sitt Oculus-innehåll. För att avbryta en borttagning av ett konto, logga helt enkelt in på ditt Facebook-konto inom 30 dagar och klicka på “Avbryt borttagning”.

Facebook talesperson

Så även om radering är en permanent sak, har användarna 30 dagar på sig att vända processen. Utöver detta säger Facebook att man arbetar med fleranvändarinloggningar för Quest-familjen. Det är fantastiska nyheter för alla som kan dela sin Oculus Quest med andra människor, antingen i sina hem eller på annat sätt.

Det är för närvarande inte möjligt att överföra eller dela Oculus-köp till ett annat Facebook-konto, men som anges i vårt Hjälpcenter FAQ, arbetar vi med fleranvändarinloggning och kommer att dela mer information om detta senare.

Facebook talesperson

Att titta runt på resten av spelbranschen avslöjar dock att detta är en vanlig praxis. Men det är inte bara spelindustrin som följer denna logik – det är vilket företag som helst som vanligtvis handlar med digitala köp som hanteras via ett digitalt konto. Se, ditt digitala konto är din digitala identitet. Utan en identitet för att verifiera din, ja, identitet, är det omöjligt för ett företag att ge dig tillgång till ett köpt digitalt bibliotek. Att läsa användarvillkoren på Xbox-konton från Microsoft, PlayStation-konton från Sony eller Nintendo-konton kommer också att ge liknande språk som det Facebook använder på inaktiveringssidan.

Upplev något nytt

Oculus Quest 2

Virtuella världar som kommer att förvirra dig