Så här tar du bort ditt WhatsApp -konto

Så här aktiverar du mörkt tema på WhatsApp för Android

WhatsApp implementerar Facebooks datadelningspolicyer som du måste acceptera för att fortsätta använda den. Nu kan det vara bra att radera ditt konto.

Du kanske vill avbryta ditt WhatsApp -konto om du inte k√§nner dig bekv√§m med appens sekretesspolicy√§ndringar. WhatsApp √§ndrade sin sekretesspolicy och uppmanar nu datadelning med Facebook och dess associerade f√∂retag. √Ąndringen √§r utformad s√• att Facebook f√•r mer data kring vad du g√∂r p√• WhatsApp. Och du m√•ste acceptera sekretess√§ndringarna f√∂r att forts√§tta anv√§nda appen.

Eller kanske handlar det inte om policyändringen och du har precis bestämt dig för att använda en annan app som Telegram eller den integritetsfokuserade signalen. Hur som helst är det enkelt att ta bort ditt konto. Här är hur.

Varför avbryta WhatsApp?

WhatsApp har nyligen meddelat några ändringar av sin integritetspolicy. Dessa förändringar, säger företaget, gäller att appen delar data med sin ägare, Facebook, så att företag kan kommunicera med användare på ett enklare sätt.

Som ett resultat tittar många användare på alternativ till WhatsApp, som Signal. Vi har täckt anledningarna till varför du bör byta till Signal i den här artikeln.

Låt oss nu säga att du redan har flyttat från WhatsApp till en annan tjänst. Låt oss dessutom anta att dina kontakter också har gjort det, och du har bildat en lycklig gemenskap någon annanstans. Eftersom du inte använder eller behöver WhatsApp längre kan du överväga att radera ditt konto helt (innan du tar bort appen).

Innan du tar bort ett WhatsApp -konto

Innan du bestämmer dig kanske du vill veta vad som faktiskt raderas.

Processen raderar ditt konto, men det tar också bort din meddelandehistorik. WhatsApp säkerhetskopierar allt till din Google Drive eller iCloud, men kom ihåg att dessa säkerhetskopior också kommer att raderas.

Sist men inte minst kommer du att tas bort från alla dina WhatsApp -grupper. Den sista verkar uppenbar nog, eftersom du inte kommer att ha ett konto längre.

Det är också bra att veta att det kan ta upp till 90 dagar innan all din information tas bort helt från tjänsten. Här är vad företaget säger i sin FAQ:

  • Det kan ta upp till 90 dagar fr√•n b√∂rjan av raderingsprocessen att radera din WhatsApp -information. Kopior av din information kan ocks√• finnas kvar efter de 90 dagarna i s√§kerhetskopieringen som vi anv√§nder f√∂r att √•terst√§lla i h√§ndelse av en katastrof, programvarufel eller annan dataf√∂rlust. Din information √§r inte tillg√§nglig f√∂r dig p√• WhatsApp under denna tid.
  • Kopior av vissa material, till exempel loggposter, kan finnas kvar i v√•r databas men √§r kopplade fr√•n personliga identifierare.
  • Vi kan ocks√• beh√•lla din information f√∂r saker som juridiska fr√•gor, brott mot villkor eller f√∂rs√∂k att f√∂rebygga skada.

Mer information finns i avsnittet Lag och skydd i WhatsApps sekretesspolicy. Om du har det bra med allt det här följer du stegen nedan för att radera ditt WhatsApp -konto.

Notera: Skärmdumparna nedan är tagna i Android -versionen av WhatsApp, men saker är nästan identiska med en iPhone.

Hur man tar bort ett WhatsApp -konto

  1. För att starta, öppna WhatsApp -appen och tryck på menyknappen längst upp till höger.
  2. Knacka inställningar (på Android). iPhone -användare måste trycka på inställningar > inställningar.
  3. Ta bort WhatsApp -kontoinställningar
  4. Välj konto i inställningar meny.
    Ta bort inställningar för WhatsApp -kontoinställningar
  5. I konto -menyn, tryck på Ta bort mitt konto alternativ.
    Ta bort WhatsApp -kontoinställningar ta bort
  6. WhatsApp ber dig att bekr√§fta om du verkligen vill radera ditt konto eller erbjuda dig att √§ndra ditt nummer ist√§llet. Knacka √Ąndra nummer f√∂r att g√∂ra detta, eller tryck p√• Ta bort mitt konto f√∂r att forts√§tta med borttagningen av kontot.
    Ta bort WhatsApp -kontoinställningar bekräfta borttagning
  7. När det är klart kommer du att bli ombedd att lämna lite feedback (om du vill) och bekräfta. Följ alla ytterligare instruktioner på skärmen.

Om du bekräftar, är du klar. Du har inte längre ett WhatsApp -konto. Du kan sedan prova en annan meddelande -app, till exempel Telegram, om du vill ha en säkrare kommunikationsmetod.