Otur Samsung! Missad chans, nu håller jag fast vid Apple

Vad skulle inte stora smartphonetillverkare ge till gratis villiga premiumkunder från Apples händer och vinna dem till slut. Nu visar det sig: Samsung är inte nödvändigtvis en av dem. Där behövs tydligen varenda cent. Chansen förlorad, nu stannar jag hos Apple – ämnet i dagens GIGA-helgspalt.

Situationen i Sydkorea måste vara riktigt allvarlig, eftersom Samsung för närvarande också gärna tar kortfristiga lån från kunder som oss som är villiga att köpa. Ursäkta mig, vad spelar jag på? Jag ska kort sammanfatta händelserna: En bra affär gick runt i Samsungs onlinebutik förra veckan – En ny Samsung Galaxy A52s 5G kostade 239 euro – ett topppris för mellanklassens smartphone. Med ett gap på mindre än 40 euro till bästa pris, men inte heller direkt otroligt billigt (se Samsung Galaxy A52s 5G på Amazon).

Varför kommer Samsung inte att sälja en Galaxy-telefon till mig

Normalt använder jag främst min iPhone 13, men jag använder också en “Android-leksak” med en Xiaomi-telefon som är över tre år gammal. När allt kommer omkring, som teknisk redaktör bör du alltid tänka utanför ramarna. Samsung Galaxy A52s 5G skulle vara en bra och framför allt säker ersättare, Xiaomi-gurkan har trots allt inte fått några uppdateringar på länge. Så det är bara att lägga den i kundvagnen och köpa den på nolltid via PayPal Express. Mina pengar var redan borta och på Samsung-kontot. Bara Galaxy A52s 5G hittade aldrig sin väg till mig.

S-varianten är den förbättrade versionen av Galaxy A52 5G:

Förvirrad av individuella avbokningsrapporter från olika kunder online väcktes frågan när ville Samsung skicka mig den bra biten och om detta överhuvudtaget fortfarande var planerat? Samma sak hände min GIGA-kollega Kaan Gürayer, som också beställde mobilen nästan samtidigt. Men på frågan fick han försäkran att enheten snart skulle vara på väg till honom. Borde inte det gälla mig också?

Det visade sig att det inte skulle hända honom eller mig. Efter en vecka trillade avbokningsmeddelandet in i brevlådan – utan någon kommentar. Det kom bara en dag senare, nu talade Samsung om ett olyckligt prisfel – de ville ursprungligen ringa 329 euro istället för 239 euro. Samsung, stackars offer för dyskalkyli!

Mina tankar inför helgen: Spalten syftar till att ge en tankeställare och reflektera över veckans “nyhetsflod” mot slutet. Ett litet urval av tidigare artiklar i spalten:

Det händer misstag, men…

Mina misstankar om dagarna bekräftades och gav mig inte ett särskilt positivt intryck av Samsung-butiken. Först och främst: Det händer misstag, inklusive prismisstag i webbshoppar – vem vet det här bättre än jag. Jag arbetade i över 12 år som produktchef och projektledare för en av de största tyska onlinebutikerna (se Cyberport.de shop). Men det är hanteringen av misstag som i slutändan gör skillnaden. Så exakt vad gör mig förbannad:

  • Det tog Samsung en bra vecka att avbryta. Ironiskt nog fick de kunder som beställde först vänta längst på avbeställningen – Bearbetningen var uppenbarligen underbemannad, manuellt och baserad på de senaste beställningarna.
  • En vecka då Samsung inte bara med glädje kunde använda mitt “korttidslån”, också en vecka där jag av förståeliga skäl undanhöll en alternativ ersättningsorder från andra återförsäljare.
  • Ett “Deklaration” skedde inte samtidigt utan först senare. Normala, oinformerade kunder måste ha varit mer än förvirrade och kommer i framtiden att tendera att undvika tillverkarens egen butik.

Sammantaget ett missat tillfälle för Samsung. Om det jämförelsevis lilla underskottet helt enkelt hade kompenserats med en motsvarande intern marknadsföringsbokning skulle det nu finnas väldigt många nöjda och troligen även nya Samsung-kunder. Men genom att gå den hårda vägen med bönräknaren förlorar du samma förtroende från dessa potentiella köpare. Och så hade jag chansen att övertyga en gammal Apple-fanboy om mitt eget “One UI”-system. Otur, nu kommer jag definitivt att stanna hos Apple!

Relaterade Artiklar

Back to top button