Netflix och Co. kan packa ihop: Insidertips för gratis underhållning

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+… de har alla ett specifikt problem och naturligtvis kostar de pengar. Vad stör användarna så mycket som jag gör i slutändan? Mitt “insidertips” avslöjar kruxet och rekommenderar samtidigt ett riktigt genialt och till och med gratis alternativ för bra underhållning.

Streamingtjänstanvändare känner till problemet, och jag känner likadant. Jag betalar nu för tre leverantörer – Netflix, Amazon Prime Video och nu senast Disney+. Tusentals serier och filmer väntar bara på att bli upptäckta av mig. Men oftast är det svårt. Vilken serie fångar du, är den här eller den andra filmen värd det? Kontrollera IMDb igen för att se till att du inte slår en fenomenal flopp.

Netflix och Co. slösar pengar och tid: vad ska jag se igen idag?

Ett nervkittlande och tidskrävande affärer. Om du har otur kommer du att spendera en halvtimme på att planlöst klicka dig igenom streamingtjänsterna på din iPhone, iPad eller Apple TV, säga upp dig själv till slut och zappa genom klassisk tv igen. Problemet blir extra tydligt när man har hittat något. I slutet av den senaste favoritserien väntar denna spöklika tomhet igen. Hoppa direkt in i något nytt? Inte en bra idé. Bättre att låta det sjunka. Men vad då, vad ska man bara titta på? Åh glöm det, jag går och lägger mig tidigt ikväll. vänta…

Om du behöver några insidertips värda att se på Netflix bör du inte missa dessa 10 filmtips i vår video:

Jag minns länge bortglömda tider, då innan Corona. Förr gick man gärna på biofestivaler. Jag blev särskilt imponerad av kortfilmer, essensen av den rörliga bilden. En hel historia avslutas på några minuter, kapabel att svepa, inspirera och ge tittaren lite glädje på denna korta tid. Något sådant skulle vara perfekt för däremellan.

En kortfilm är nästan one-night stand bland filminnehåll. En snabbis som kommer att bli ihågkommen oavsett längd, helt enkelt en fantastisk upplevelse. Men du hittar inte riktigt något sådant på Netflix, Amazon Prime Video eller Disney+ och absolut inte snabbt och lätt att komma åt. Nu kommer mitt insidertips till spel…

Mitt personliga insidertips: Gratis men professionella kortfilmer på YouTube

Den första kontaktpunkten för mig för tillfället är Youtube-kanal från “DAMM” – En samling utmärkta sci-fi-kortfilmer och det finns ett nytt utbud varje vecka. Varje film, oavsett om det är 5, 15 eller 30 minuter, tar mig till en annan värld. Jag behöver inte ingå ett åtagande som varar i timmar eller ens dagar som med serier. Om det måste göras snabbt klarar du den lilla verklighetsflykten under lunchrasten.

För en snabb bit, vad sägs om Mad Max on Airplanes? Absolut värt att se:

Vilka pärlor har jag upptäckt där, ofta spelar även kända skådespelare med. Ibland kommer man på sig själv med att vilja ha mer av det – då blir kortfilmen den bästa tonhöjden för den långa versionen. En hel del Hollywood-storheter är faktiskt inspirerade av det. Och allt detta kostar inte en krona – galenskap.

Förresten, om du är klar med DUST är du välkommen att fortsätta surfa. Så jag rekommenderar Kort om veckans YouTube-kanaler och för skräckfans speciellt den Kanal “AGE”.

Emma Mackey är känd från succéserien “Sex Education” på Netflix och även hon briljerar i denna kortfilm. Se till att se till slutet:

Med detta geniala alternativ är Netflix och Co ofta avstängda för mig. Allt du behöver för kort men trevlig filmnjutning – bättre och gratis. Njut av att surfa.

Relaterade Artiklar

Back to top button