mini solsystem gör det möjligt

När solen skiner är jag glad. Under denna tid producerar mitt mini-solsystem gratis energi. Men det skapar också problem, eftersom energin måste förbrukas, annars skickas den till nätet gratis och jag får ingenting av det. Det var därför jag började bryta Bitcoin. Det är gratis för mig och jag förorenar inte miljön.

Använd mini-solsystemet för att bryta Bitcoin gratis

Eftersom jag har ägt mitt balkongkraftverk med en maximal effekt på 600 watt har jag helt ändrat min elförbrukning. För hela köpet är bara värt det om jag förbrukar den energi som produceras. Datorn är alltid igång när jag jobbar, men när solen skiner producerar jag mer energi än min basbelastning och min dator förbrukar när jag arbetar på hemmakontoret. Så vad ska man göra? Att slå på tvättmaskinen eller diskmaskinen varje dag är ingen mening. Det var därför jag började bryta Bitcoin igen.

Vad handlar jag om? Jag skulle vilja använda den energi som mitt solsystem producerar. Som ett resultat ger jag bort mindre energi och mitt plug-in solsystem betalar sig snabbare. Jag bryter inte bitcoin genom att hämta energi från det vanliga elnätet. Därför är skörden också mycket lägre, eftersom jag bara startar handlingen när solen skiner ordentligt.

Viktig: Om du också bryter Bitcoin baserat på den här artikeln gör du det på egen risk. GIGA tar inget ansvar för problem med din hårdvara eller säkerheten på dina datorer. Du bör bara göra detta om du är bekant med det.

Vad behöver du för att bryta Bitcoin gratis?

  • Ett balkongkraftverk
  • En speldator med ett modernt grafikkort

Om dessa två punkter är uppfyllda kan du i princip komma igång. Som gruvarbetare använder jag NiceHash.

Vad du bör veta om Bitcoin:

Hur ser min bitcoin-inställning ut?

Jag har en gaming laptop med ett RTX 3070 grafikkort som jag inte använder på jobbet och den sitter i princip. När solen skiner slår jag på den bärbara speldatorn, startar NiceHash och använder solens energi för att bryta bitcoin. jag når således omkring 52 till 53 MH/s. Om systemet vore optimerat skulle mer än 60 MH/s också vara möjligt. Jag kunde inte göra det med de mobila GPU:erna. Förbrukningen är runt 130 watt.

Men jag har fortfarande en stationär PC med RTX 3070 som jag använder för jobbet. På helgen använder jag den också för att bryta Bitcoin när solen verkligen går ner. Genom optimeringar via MSI Afterburner får jag 61 MH/s med en GPU-förbrukning på cirka 110 watt. Totalt förbrukar datorn 170 watt. Så båda datorerna drar cirka 300 watt. Detta är perfekt för att använda upp strömmen när jag inte gör något annat.

Hur mycket bitcoin har jag brutit hittills?

Eftersom jag bara kan bryta Bitcoin när solen skiner och jag inte gör något annat med elen har jag hittills tjänat cirka 6 euro på tio dagar. Om bara den bärbara datorn är igång, så är det cirka 50 cent på cirka 5 timmar. Om båda datorerna är igång hoppar ibland 1 euro ut. Det finns 0,00016299 Bitcoin i min plånbok just nu.

Så är inte världen förstås, men det har jag också bara riktigt direkt solljus mellan 10:00 och 15:00, som jag kan använda för att bryta bitcoin. Efter det blir det skuggning eller så produceras inte tillräckligt med el så att jag skulle behöva hämta energi från nätet, vilket inte lönar sig i Tyskland med tanke på de höga elpriserna.

Det är som sagt bara viktigt för mig att jag inte ger bort den energi som jag producerar till nätoperatören. Ibland skiner bara inte solen och systemet genererar 100 watt, vilket räcker precis för basbelastningen. Men när solen skiner vill jag också använda energin. Jag förorenar inte heller miljön med det, vilket är en trevlig bieffekt. Det kommer inte att göra mig rik, men det är också bara lite kul att göra.

Relaterade Artiklar

Back to top button