JBL CLUB 950NC recension: premiumljud och/eller kvalitetsmaterial?

JBL CLUB 950NC recension: premiumljud och/eller kvalitetsmaterial?

Jag tillhör kategorin mÀnniskor som aldrig varit audiofiler, men som samtidigt uppskattar ljud av hög kvalitet. Faktum Àr att dessa Àr majoriteten. Folk inser bara att nÄgot lÄter bÀttre och de gillar det. Med tiden, nÀr dussintals hörlurar passerade genom mina öron, började jag förstÄ vad och hur det skulle lÄta i varje specifikt sampel. För mig sjÀlv har jag för lÀnge sedan bestÀmt mig för att jag anvÀnder slutna hörlurar i full storlek, Àven om jag bÀr med mig AirPods Pro för att lyssna pÄ poddar och prata i telefon. Jag har anvÀnt JBL CLUB 950NC hörlurar i ungefÀr en vecka. Under den hÀr tiden hittade jag i dem vad jag kan tillskriva plus och vad jag anser vara minus. Det Àr alltid trevligt att prata om dessa hörlurar, sÄ lÄt oss börja.

Första intrycket av JBL CLUB 950NC

Hörlurar medföljer traditionell JBL-lÄdasom Àr gjord av kvalitetsmaterial. Allt inuti lÄdan Àr trimmat med mjukt skum, för att inte bara bevara innehÄllet bÀttre, utan ocksÄ för att visa alla att detta Àr en dyr och högkvalitativ produkt. Trots att hörlurarna Àr relativt billiga och kostar 15 990 rubel, Àr de inte designade för ett högkvalitativt pris, om jag fÄr sÀga det. Enkelt uttryckt Àr det första intrycket de gör extremt positivt.

JBL CLUB 950NC leveransomfÄng

 • Hörlurar
 • Skyddsfodral
 • Laddkabel
 • Kabel för trĂ„dbunden anslutning med fjĂ€rrkontroll och mikrofon
 • Det första jag mĂ€rkte av de smĂ„ bristerna Ă€r den mycket snĂ€va dragkedjan pĂ„ hörlursfodralet. Den biter inte och rör sig ganska jĂ€mnt, men den Ă€r vĂ€ldigt tĂ€t. Förmodligen kommer det att utvecklas senare, eller sĂ„ vĂ€njer jag mig bara vid det, men jag lyckades inte lĂ„ta bli att uppmĂ€rksamma det.

  Konstruktion av de nya JBL trÄdlösa hörlurarna

  Vilket Àr trevligt nöjd pÄ JBL CLUB 950NC, sÄ detta Àr deras stora storlek. Jag brukar ha problem med pannbandet dÄ jag har ett stort huvud. Ofta saknar jag ganska mycket och pÄ grund av detta sitter hörlurarna inte bekvÀmt. Det finns inga sÄdana problem och pannbandslagret Àr stort. Jag skulle bara hitta fel pÄ bredden pÄ hörlurarna. Först verkade det som att hörlurarna klÀmmer lite i huvudet, men pÄ nÄgot sÀtt vÀnde jag mig snabbt vid det. Kanske Àr det min huvudstorlek igen. Andra mÀnniskor som jag gav för att prova dessa hörlurar klagade inte.

  Vikbar kroppsdesign… För att vika ihop hörlurarna mĂ„ste du liksom sĂ€tta in kopparna innanför pannbandet. I det hĂ€r fallet Ă€r spĂ€rren vĂ€ldigt tĂ€t. Enligt mig Ă€r detta ett plus, eftersom ingenting dinglar och inte spelar, och nĂ€r man vet hur man fĂ€ller ihop hörlurarna gör man det automatiskt. Inledningsvis Ă€r de vikta – det Ă€r lĂ€ttare att ta reda pĂ„ vad och var.

  Kroppsmaterial Ă€r exklusivt premium. Mjuka öronkuddar orsakar inte obehag Ă€ven efter flera timmars musiklyssning, och pannbandet har en mjuk stoppning som passar bra efter huvudets form. Huvudmaterialet i skĂ„lkroppen Ă€r matt plast, och i mitten inbĂ€ddad varumĂ€rkeslogotyp… Fasade kanter gör hörlurarna mer kompakta visuellt. Fast jag skulle ha gjort dem lite lĂ€ttare.

  Metall finns bara dÀr det behövs för strukturell styrka. Det Àr just i hörlurar, dÀr varje gram vikt rÀknas. I synnerhet Àr gÄngjÀrnen och delarna av pannbandet gjorda av metall.

  Hur lÄter JBL CLUB 950NC

  Separat noterar jag att förutom aktiv brusreducering, som fungerar bra, men jag kan inte sĂ€ga att den avsevĂ€rt överstiger kvaliteten pĂ„ analoger frĂ„n andra mĂ€rken, finns det ocksĂ„ utmĂ€rkt passiv brusisolering. Även med NC avstĂ€ngd, externa ljud stör knappast lyssna pĂ„ musik, och folk i nĂ€rheten hör vĂ€l vad du lĂ„ter Ă€ven vid en volym nĂ„got över genomsnittet.

  Brusreducering aktiveras genom att hÄlla ned knappen pÄ hörlursfodralet. Samma knapp, med ett kort tryck, gör det möjligt att anvÀnda JBL patentskyddad funktion kallas Ambient Aware. Utan att stoppa musiken kan du prata med nÄgon eller höra vad som hÀnder runt omkring.

  Vanligtvis Ă€gnar JBL mycket uppmĂ€rksamhet lĂ„ga frekvenser… NĂ€stan alla hans hörlurar och högtalare har en liten förskjutning i denna riktning. Det Ă€r inte dĂ„ligt – det Ă€r bara en företagsidentitet. I JBL CLUB 950NC mĂ€rkte jag att ljudet Ă€r mer balanserat och det finns ingen uppenbar dominans av nĂ„gra frekvenser. Allt lĂ„ter vĂ€ldigt harmoniskt och tillrĂ€ckligt högt om du “vrider pĂ„ ratten” lite.

  Dessutom kan ljudet justeras i den egenutvecklade applikationen “My JBL Headphones”. Valet kommer att vara konstruktionen av ljudkurvan, förinstĂ€llningar och personliga instĂ€llningar beroende pĂ„ öronens egenskaper och andra parametrar. Det finns till och med förinstĂ€llningar frĂ„n kĂ€nda DJ:s som gör att du kan lyssna pĂ„ musik som i studion. Det finns nĂ„got att leka med.

  Bland huvudegenskaperna Àr frekvensen frÄn 16 Hz till 40 kHz, 32 Ohm impedans och 91 dB kÀnslighet.

  Har JBL CLUB 950NC

  För att anvĂ€nda hörlurarna som headset finns det tvĂ„ inbyggda anti-störningsmikrofoner. För att förbĂ€ttra kvaliteten pĂ„ musiken finns det stöd för Hi-Res Audio, och för bĂ€ttre anslutning – Bluetooth 5.0.

  Bland de utmÀrkande egenskaperna hos JBL CLUB 950NC skulle jag ocksÄ vilja notera möjligheten att lyssna pÄ musik i 55 timmar. Det Àr sant att detta Àr utan brusreducering. SlÄr du pÄ den kommer tiden att minska till 22 timmar, vilket dock inte heller Àr lite. I det hÀr fallet Àr hörlurarnas effekt 2000 mW.

  Dela i vÄr Telegram-chatt vilka hörlurar du anvÀnder och hur du kÀnner för JBL:s signaturljud

  Jag blev positivt överraskad över att hörsnÀckorna laddas via USB Type-C. Detta Àr mycket mer logiskt Àn att anvÀnda den förÄldrade microUSB Àven i dyrare hörlurar. Jag tror att 2020, om du producerar trÄdlösa hörlurar och de kostar mer Àn 6 000 rubel, men laddas via microUSB, gÄ ut frÄn marknaden! SkÀm inte honom!

  I allmĂ€nhet Ă€r kablarna som följer med kitet mjuka och behagliga att ta pĂ„. Det finns ingen strömadapter och en trĂ„dbunden kabel har ena Ă€nden minijack 2,5 mm (till hörlurar), och Ă„ den andra – miniuttag 3,5 mm (till kĂ€llan). Det vill sĂ€ga att det inte blir nĂ„gra anslutningsproblem. SĂ„vida det inte Ă€r en iPhone utan hörlursuttag, förstĂ„s. Detta störde mig inte, eftersom jag Ă€r övertygad om att det nu Ă€r möjligt och nödvĂ€ndigt att anvĂ€nda trĂ„dlösa hörlurar. De lĂ„ter normala, det behöver inte berĂ€ttas hĂ€r. 98 procent av anvĂ€ndarna kommer inte att kĂ€nna nĂ„gon skillnad. Men de kommer att kĂ€nna komforten av frihet frĂ„n sladdar.