Jag har väntat på en sådan här Android-surfplatta

Samsung släpper regelbundet nya Android-surfplattor. För några år sedan köpte jag en Galaxy Tab 10.1 (2019) och jag väntar varje år på att kunna byta ut den. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra skulle vara den perfekta efterträdaren om det inte fanns en stor hake.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra gör många saker rätt

Jag har funderat på att köpa en ny Android-surfplatta ett tag. Den äldre Galaxy Tab 10.1 (2019) har redan passerat sin bästa tid. Missförstå mig rätt, den är fortfarande helt okej och du kan i princip göra vad som helst med den, men den har bara blivit så otroligt långsam att jag bara inte gillar att använda den längre. Innan dess hade jag en Sony Xperia Z3 Tablet Compact, som jag också använt i några år. Med varje ny surfplatta har skärmen blivit större och större och det borde också hända med den nya enheten.

När Samsung officiellt introducerade Galaxy Tab S8 Ultra visste jag direkt att detta var den perfekta Android-surfplattan för mig. Jämfört med min nuvarande surfplatta är det några saker som är särskilt viktiga för mig:

  • Stor skärm
  • Hög ljusstyrka
  • Lång batteritid

Jag använder min Android-surfplatta mest i trädgården. Ljusförhållandena där är svåra, så med den gamla modellen hade jag stora problem med att se något på skärmen när solen sken. Speciellt när jag grillar på sommaren och vill titta på Formel 1 samtidigt är det bara irriterande. Jag skulle för Galaxy Tab S8 Ultra för närvarande den bästa skärmen i en surfplatta att få. Med 14,6 tum skulle den inte bara vara stor, utan också ha en mycket hög ljusstyrka.

Vårt första intryck av Samsung Galaxy Tab S8 Ultra:

Det som talar för mig till förmån för Galaxy Tab S8 Ultra är den mycket tunna designen på 5,5 mm och den lätta vikten på 728 gram. Med tangentbordsskyddet väger jag säkert runt 1 000 g. Perfekt om du vill transportera surfplattan. Eftersom du kan fortsätta att använda den här surfplattan Lagringsutrymmet kan utökas med ett microSD-kort, du behöver inte köpa ens den största konfigurationen. Men jag skulle ändå välja 256 GB för att få mer RAM. Eftersom jag förmodligen skulle använda den här surfplattan i många år vill jag använda den för att säkra mig inför framtiden.

Samsung förbättrar uppdateringsgarantin

Samsung stöder min plan eftersom Uppdateringsgarantin är fem år. Du får fyra Android-uppgraderingar till nya versioner och därmed Android 16. Det finns även fem år av säkerhetsuppdateringar. Så vi kan förvänta oss många förbättringar under de närmaste åren. Google vill fokusera mer på Android-surfplattor och Samsung kommer säkert att implementera många funktioner också.

Men det finns en hake

Och det är priset. Min önskade konfiguration med 256 GB internminne, 12 GB RAM och 5G modem kostar 1 399 euro (titta på Samsung). Detta är på något sätt för mycket för en Android-surfplatta. Även om jag skulle köpa den billigaste versionen så skulle det fortfarande vara 1 149 euro. Är det värt det för mig? Jag är inte så säker än. Senast när det första prisfallet sätter in ska jag fundera på ett köp igen. Jag har ingen brådska i alla fall.

Relaterade Artiklar

Back to top button