Ingen vill erkänna det största problemet med prenumerationer

Med Switch Online, Xbox Game Pass och nya PS Plus kan spelare enkelt spela fler spel än någonsin tidigare. Men det enorma abonnemangsutbudet för med sig ett helt nytt problem.

En kommentar av Gregor Elsholz

Buffén är öppen: I prenumerationstjänsternas tidsålder står spelarna framför böjbord fulla av delikatesser och en saftig 3-rättersmeny till ett allt du orkar-pris: De läckra snacks från Nintendo Switch Online som förrätt , den rejäla Erbjudande från Xbox Game Pass för huvudrätten och den nya PS Plus-tårtan i tre nivåer till efterrätt. Det hela ser aptitligt ut, men om jag ska vara ärlig känner jag mig redan ganska mätt.

Oändliga valmöjligheter: PS Plus, Xbox Game Pass och Switch Online

Med de tre prenumerationstjänsterna PS Plus, Xbox Game Pass och Switch Online har jag tillgång till hundratals spel – från NES till N64 och PlayStation 2 till Xbox 360 och PS4. Men kvantitet är inte lika med kvalitet här heller. Självklart finns det några klassiker i detta gigantiska utbud. Många av dem kan mycket väl ha passerat sitt sista säljdatum vid närmare eftertanke, men den nostalgiska smaken dränker de mögliga kameraperspektiven och svårsmälta controlleruppdragen, åtminstone för en snabb bit emellan.

Dessutom finns det många intressanta spel på menyn som jag alltid har velat testa. Något mer obskyra spel som jag inte vågat spela ännu och som jag realistiskt kanske 10 procent någonsin försökt kommer. Erbjudandet fylls sedan på med massor av bröd – fyllmaterial, spel som jag inte kände för att spela när de släpptes och som jag också lämnar bakom mig nu.

Vad får du för pengarna med Switch Online, PS Plus och Xbox Game Pass? Vi berättar i videon:

Microsoft, Sony och Nintendo: Hur mycket är för mycket?

Givetvis erbjuder framför allt Game Pass och PS Plus mycket på papper för månadspriset för entré. Och eftersom smakerna är olika är utbudet väldigt varierat. I och för sig är prenumerationerna billiga. Erbjudandet att spela hundratals spel samtidigt är dock en rent hypotetisk möjlighet.

Deras allt-du-kan-spela-koncept är ren sensorisk överbelastning, ett slags ohämmat videospel frosseri, som bara sällan känns riktigt frisk. Istället ökar det massiva utbudet i första hand känslan av att gå miste om vad jag än spelar – och detta har en betydande inverkan på spelglädjen.

Men det är omöjligt att prova allt inom prenumerationerna, eftersom Jag har helt enkelt inte så mycket tid och ork – någon gång måste jag sova, jobba och äta icke-metaforisk mat.

Är spelprenumerationer verkligen en bra affär?

De tre aktiva prenumerationerna håller mitt konto i ett magert och magert tillstånd samtidigt som jag blir hög på de till synes obegränsade spelmöjligheterna utan att riktigt utnyttja dem. Istället åtföljs jag av en konstant känsla av övermättnad, som faktiskt bara har lagt sig under de senaste månaderna, när jag medvetet väljer ett spel och köpte den. Inte en enda av dessa ingick i någon av prenumerationstjänsterna.

Jag vet inte varför, men det känns bara annorlunda att spela något jag beställt själv än att spela spel bara för att Microsoft, Nintendo eller PlayStation lägger dem framför mig i sina prenumerationer.

I vårt fotogalleri visar vi dig 9 funktioner som gör PS5 och Xbox Series X|S till nästa generations konsoler:

Vill du inte missa fler nyheter om teknik, spel och popkultur? Inga aktuella tester och guider? Följ oss sedan på Facebook (GIGA Tech, GIGA Games) eller Twitter (GIGA Tech, GIGA Games).

Relaterade Artiklar

Back to top button