Hur man tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr man delar

James Hogan

Den hÀr handledningen handlar om hur du tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr du delar. Vi kommer att göra vÄrt bÀsta sÄ att du förstÄr den hÀr guiden. Jag hoppas att du gillar den hÀr bloggen Hur man tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr man delar. Om ditt svar Àr ja, vÀnligen dela efter att ha lÀst detta.

Kontrollera hur du tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr du delar

Även om du lĂ€gger till en plats i foton kan det hjĂ€lpa till att organisera dem, men det finns flera anledningar till varför du kanske inte vill ha en registrering av var du Ă€r pĂ„ de foton du delar. Om det Ă€r ett problem att hĂ„lla din plats privat kan du ta bort den innan du delar dina bilder med andra. Du kan till och med gĂ„ ett steg lĂ€ngre och förhindra att din plats associeras med dina foton och videor i första hand. Om du ofta delar foton utan att ta bort platser Ă€r det bĂ€ttre att stĂ€nga av dem helt.

NÀr du tar ett foto med din iPhone eller iPad anvÀnder iOS Camera-appen GPS för att automatiskt registrera den exakta platsen dÀr bilden togs. Detta Àr en stor tidsbesparing eftersom det hjÀlper dig att organisera dina mÄnga foton efter exakt plats och tillfÀlle. HjÀlper till att organisera fotograferingar och hÄlla reda pÄ familj och vÀnner över tid. För det mesta Àr metadata för fotoplats till hjÀlp, men inte alltid.

Dela bilder

Du kan dela bilder pÄ olika sÀtt. Du kan skicka dem direkt frÄn appen Foton eller frÄn andra appar som hanterar foton, och du kan lÀgga till dem pÄ Twitter, Instagram eller Facebook, frÄn olika appar eller webblÀsare. De flesta av dessa appar tar bort platsdata frÄn dina foton, men du kan aldrig riktigt vara sÀker.

Men om du e-postar eller delar bilder frÄn ditt fotobibliotek, eller vill vara helt sÀker innan du lÀgger upp bilder pÄ en offentlig plats, finns det steg du mÄste vidta för att ta bort platsdata frÄn foton.

Dela foton pÄ iOS

Om du delar ett foto frÄn appen Foton pÄ iOS ingÄr platsdata som standard. Du kanske vill att det ska vara fallet, sÀrskilt om du lÀgger till ett foto i ett delat bibliotek. Men i vissa fall vill du ta bort denna platsdata.

  • VĂ€lj en eller flera foton och tryck sedan pĂ„ dela-knappen (det Ă€r den lilla fyrkanten med pilen uppĂ„t). Tryck pĂ„ Alternativ högst upp pĂ„ skĂ€rmen.
  • PĂ„ nĂ€sta skĂ€rm ser du ett antal alternativ, inklusive Plats; inaktivera detta.
  • Du mĂ„ste göra detta varje gĂ„ng du delar ett foto; din iOS-enhet kommer inte ihĂ„g den hĂ€r instĂ€llningen, och det finns inte heller nĂ„gon global instĂ€llning för att inaktivera den.

Slutord: Hur man tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr man delar

Jag hoppas att du förstÄr den hÀr artikeln Hur man tar bort platsdata frÄn iPhone-foton nÀr man delar, om ditt svar Àr nej kan du frÄga vad som helst via kontaktforumsektionen relaterat till den hÀr artikeln. Och om ditt svar Àr ja, vÀnligen dela den hÀr artikeln med din familj och vÀnner.