Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Hur man tar bort Facebook-konto direkt på mobil och stationär

Följande artikel hjälper dig: Hur man tar bort Facebook-konto direkt på mobil och stationär

Om du letar efter hur du tar bort Facebook-konto direkt kan du följa vår guide till know-how. Säg hejdå till Facebook, trött på falska liv och visning av meddelanden som inte betyder något för dig, och nu har du bestämt dig för att permanent radera ditt Facebook-konto. Du kan avaktivera ditt Facebook-konto istället för att ta bort det.

Men du tänker på tiden du har spenderat på appen och hur den har förändrat ditt liv och du vill bara fokusera på något mer. Eller så kanske du är trött på sekretessproblemen med Facebook och nu är det dags att ta bort ditt Facebook-konto permanent

Om du lyckas radera ditt Facebook-konto permanent kommer du inte att kunna återaktivera ditt konto efter några dagar. Allt som är kopplat till ditt konto kommer att raderas inklusive alla dina foton, videor och inlägg. Så vi rekommenderar att du laddar ner all din Facebook-data innan du raderar.

Eftersom ditt Facebook-konto är kopplat till Messenger – kommer du inte heller att kunna använda Facebook Messenger. Och om du tidigare har använt ditt Facebook-konto för att logga in på andra appar, efter radering, kommer du inte att kunna använda Facebook-inloggningsfunktionen på webbplatser eller appar.

Du kan lika gärna tänka om när du tar bort ditt Facebook-konto permanent, eftersom borttaget Facebook-konto aldrig kan återställas. Om du vill avsluta Facebook under en period kan du avaktivera ditt konto och återaktivera det när du vill. På tal om Facebooks integritet — här är hur du skyddar ditt Facebook-konto om du tar bort det och hur du laddar ner dina Facebook-data.

Vad är skillnaden mellan att inaktivera och ta bort ditt Facebook-konto

Om du vill lämna Facebook och aldrig mer ses i appen kan du göra det genom att helt enkelt ta bort ditt konto. Eller gå iväg en liten stund för att fokusera på andra saker och få dig själv på marken genom att inaktivera ditt Facebook-konto. Det här är de två sätten att fly från Facebook, medan det ena är permanent, det andra är tillfälligt.

Att inaktivera ett Facebook-konto är precis samma sak som att inaktivera ett Instagram-konto. De är båda menade för en sak, att tillfälligt lämna sociala medier ett tag. Att inaktivera ditt konto gör det enkelt för dig att undvika att ditt konto raderas om du ändå vill använda Facebook i framtiden.

Inaktivera ditt konto är tillfälligt

Ditt konto kommer att inaktiveras och ditt namn och dina foton kommer att tas bort från det mesta du har delat. Du kommer att kunna fortsätta använda Messenger.

När du inaktiverar ditt Facebook-konto kommer ingen att kunna se ditt namn och dina bilder. Och du kommer fortfarande att kunna använda Messenger. Du kan fortfarande använda Facebook Login för dina andra appar, som Spotify, Pinterest, Spel och andra.

Att ta bort ditt konto är permanent

Att ta bort ditt Facebook-konto är permanent och du kommer inte att kunna få tillbaka någon av dina kontouppgifter. När du väljer att ta bort ditt Facebook-konto måste du veta att du inte kommer att kunna använda Messenger igen.

När du tar bort ditt Facebook-konto kommer du inte att kunna hämta innehållet eller informationen som du har delat på Facebook. Ditt Messenger-konto och alla dina meddelanden kommer också att raderas.

Läs mer

Så här tar du bort eller avaktiverar ditt Facebook-konto på webben (skrivbord)

Innan du tar bort ditt konto från Facebook kanske du vill ladda ner en kopia av din kontoinformation från företagets servrar. Facebook har ett verktyg som hjälper dig att ladda ner all din data i en hanterbar zip-fil. För efter att ditt konto har raderats kommer du inte att kunna hämta något på Facebook.

1. Öppna Facebook-webbplatsen på din dator, klicka på den nedåtvända pilen i det övre högra hörnet på skärmen, välj “Inställningar och sekretess” och klicka sedan på “Inställningar” i listan.

2. Klicka på “Din Facebook-information” och välj sedan alternativet “Avaktivera och radera” från listan över tillgängliga inställningar.

Hur man inaktiverar ett Facebook-konto

För vissa, om du inte är redo att ta bort ditt Facebook-konto, kan du inaktivera det och gå tillbaka till sociala medier när du känner för det. Ta en paus från Facebook och kom tillbaka precis när du känner att det är dags.

1. Välj “Avaktivera konto” och klicka sedan på “Fortsätt till kontoavaktivering.”

2. Ange en anledning till att lämna Facebook. Välj från listan med alternativ nedan och välj om du vill fortsätta använda Messenger. När du har fyllt i det här formuläret klickar du på “Inaktivera”.

3. Läs popup-meddelandet och klicka på “Avaktivera nu.” Det är allt, Facebook loggar ut dig och kommer tillbaka till sidan “Logga in på Facebook”.

När du är redo att återaktivera ditt konto behöver du bara logga in på Facebook igen. Alternativt kan du återaktivera den genom att använda Facebook-inloggningsfunktionen på en annan app eller webbplats.

Hur man tar bort ett Facebook-konto

1. Om du vill ta bort ditt konto permanent, markera rutan bredvid “Ta bort konto” och klicka sedan på “Fortsätt till borttagning av konto.”

2. Innan du går vidare kommer Facebook att varna dig för att permanent radera ditt konto, att du kommer att förlora din Facebook-information som är kopplad till kontot. Klicka på “Ta bort konto.”

3. Ett popup-fönster visas och du måste ange ditt lösenord innan du kan radera ditt konto. Klicka på “Fortsätt”.

När du har bekräftat att du vill ta bort ditt konto kommer Facebook att ge dig upp till 30 dagar på dig att återaktivera ditt konto. När de 30 dagarna har gått kommer Facebook att börja radera ditt konto. Det kan ta upp till 90 dagar från början av raderingsprocessen för att radera alla saker du har lagt upp.

Hur man tar bort ditt Facebook-konto på mobilen

Innan du tar bort ditt konto kanske du vill logga in och ladda ner en kopia av din information (som dina foton och inlägg) från Facebook. Efter att ditt konto har tagits bort kommer du inte att kunna hämta något du har lagt till.

1. Öppna Facebook och tryck på hamburgermenyn uppe till höger (Android), och tryck på hamburgermenyn längst ner till höger (iPhone). Rulla ned och tryck på Inställningar och sekretess och tryck sedan på Inställningar.

2. Rulla ned till avsnittet “Din Facebook-information” och tryck på Kontoägande och kontroll. Och klicka på “Avaktivera och radera.”

3. Om du vill ta bort ditt Facebook-konto permanent, välj “Ta bort konto” och tryck på “Fortsätt till borttagning av konto.”

4. Välj “Fortsätt till radering av konto.” Rulla ned och tryck på “Ta bort konto.” Ange ditt lösenord, tryck på Fortsätt och tryck sedan på Ta bort konto.

Hur du avaktiverar ditt Facebook-konto på mobilen

För att avaktivera ditt Facebook-konto under tiden, följ steget till 2 ovan och fortsätt nedan.

1. Om du vill inaktivera ditt konto väljer du “Avaktivera konto”, tryck på “Fortsätt till kontoavaktivering.”

2. Ange ditt lösenord, tryck på Fortsätt och ange sedan varför du inaktiverar ditt konto. Välj “Avaktivera”. En prompt dyker upp och klicka sedan på “Avaktivera nu.”

Hur man avbryter borttagning av Facebook-konto

Om du vill återaktivera eller avbryta borttagningen av ditt konto logga in på Facebook med samma e-postadress och lösenord. Du kan bara avbryta din radering om det har gått mindre än 30 dagar sedan du påbörjade raderingen.

Logga in på ditt Facebook-konto inom 30 dagar efter att du tagit bort ditt konto och klicka på Avbryt radering. Efter 30 dagar kommer du inte att kunna hämta din information.

Det kan ta upp till 90 dagar från början av raderingsprocessen att radera ditt Facebook-konto och alla saker du har lagt upp. Du kan avaktivera ditt Facebook-konto så länge du vill och återaktivera det när som helst.

Table of Contents