Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Hur man pratar med någon som sitter ensam i en bar

Följande artikel hjälper dig: Hur man pratar med någon som sitter ensam i en bar


Har du någonsin velat prata med någon som sitter ensam på en bar? Det är inte så svårt som du tror. Bara ett mentalt hinder du behöver för att hoppa. Här är tre enkla steg för att starta en konversation. Men först en historia.

Förra helgen var jag och mina vänner ute på en skotsk bar. Drycker, livemusik och servrar med tatueringar på ärmarna som bär kiltar. Min vän Kaylie, en kvinna i 20-årsåldern, såg “en stilig kille” sitta ensam vid ett tvåmansbord och dricka en öl.

“Vad är det som är så snyggt med honom?” Jag frågade.

“Han ser ut som en skogshuggare från framtiden,” sa hon.

“Okej, konstigt, men vad som helst, gå och prata med honom,” sa jag.

Kaylies ögon vidgades. “Åh, jag skulle aldrig kunna.”

Detta är ett vanligt problem för de flesta. Att närma sig en främling som sitter ensam kan vara skrämmande, men det är inte omöjligt.

Vid ett tillfälle i mitt liv slutade jag bara att prata om vad andra människor tyckte om mig. Jag slutade bry mig om avslag. Jag slutade bry mig om hur mycket pengar jag tjänade. Om vilken typ av bil jag körde etc. Kanske är det en del av åldrandet. Kanske är det därför man hör gamla människor fisa så mycket. Kanske slutar de bara bära på att skämmas.

Och det är ungefär vad du behöver för att prata med någon som sitter ensam på en bar. Du måste ha det bra när du går fram till dem, startar en konversation och blir sedan artigt ombedd att tjata.

Okej här är situationen.

Du är på en bar. Det finns en total främling. Kille eller tjej det spelar ingen roll. De har förmodligen en drink och de är förmodligen på sin telefon. Hur går man in på det och inleder en konversation?

Tja, det är mycket enklare än du förmodligen tror.

OAVSETT DU GÖR, GÖR INTE DET HÄR: Även om de ser uttråkade ut, säg inte “Du ser uttråkad ut.”

De flesta kommer inte att svara på det. Vad ska de säga? “Ja, jag är uttråkad för att jag är en total förlorare, tack och lov att du räddade mig från detta tråkiga helveteshål, jag vet inte ens varför jag är här.”

Nej.

Vad de kommer att säga är, “Jag är inte uttråkad”, och då har du ingenting. De sänkte ditt läckande slagskepp. Nu är du på drift i haj-angripna vatten och din radio är trasig. “Ähhh, okej inga bekymmer.”

Vad var ditt mål där? För att ta reda på om de var uttråkade? Varför? Visst är de nog uttråkade. De sitter ensamma på en bar medan alla andra har roligt med sina vänner.

Men de kanske inte är uttråkade. De kanske mår bra av att sitta för sig själva eftersom deras mamma precis dog och de vill vara ensamma.

Om du vill sitta ner och prata med en främling måste du ta reda på varför de är ensamma i baren och sedan sätta dig i deras skor.

Föreställ dig att det är din lediga natt den här veckan och du hade planer på att klä ut dig och ge dig ut på stan. I sista minuten släppte dina två bästa vänner för att de båda testade positivt för Covid. Att vara den festsugna person som du är, du bestämmer dig, jag går ut i alla fall.

Men när du väl kommer till baren inser du att det är mycket svårare att ha kul när du är själv. Så du sitter ensam vid ett bord och ser alla andra skratta och chatta med sina vänner. Skulle det inte vara trevligt om en söt främling kom fram till dig och startade en konversation? Skulle det inte vara trevligt om de var roliga och intressanta och sedan bjöd in dig till dansgolvet?

Kanske!

Eller så kanske du mår bra av att bara sitta där och prata med dem vid bordet.

Oavsett. Den främsta regeln för att prata med människor som sitter ensamma är att du måste fastställa varför de är där.

“Jag har precis gjort slut med min partner och jag ville dricka ensam.” – Lämna dem ifred.

“Mina vänner lämnade mig, men jag ville gå ut ändå.” – Jackpott.

Vet du hur lätt det är att prata med dina vänner? Du kan replikera detta med främlingar. I baren skulle du inte vända dig till din vän och säga: “Så, det är fint väder vi har haft på sistone, tycker du inte?”

Du skulle vända dig till din vän och säga: “Den här musiken är sjuk, men jag önskade att dansgolvet var större.”

En av dessa två är en konversationsstartare, och en av dem är halt.

Var inte halt. Var vänlig. Prata med främlingar på en bar som om de vore en vän. Kanske en du inte sett på ett tag och du vill hinna med.

“Vad som är nytt med dig?”

“Händer det något spännande?”

“Vad jobbar du på?”

“Byger du något coolt?”

“Tror du att den där killen med en yngre tjej är hennes pappa eller hennes pojkvän?”

Personligen undviker jag “Vad gör du?” typ av frågor. Om jag är på en fest skulle jag hellre fråga någon: “Så vem hatar du här?”

När du har chattat lite och du har kommit på varför de är ensamma i baren, och ja de uppskattar ditt sällskap, då kan du bjuda in dem att gå med dina vänner. Om du har ett bord, be dem komma över och gå med. Eller kanske gå med er på dansgolvet.

Kom ihåg att folk vill ha vänner. Vänner är roliga. Jorden kan vara en ensam plats om du inte har vänner.

Så, för att sammanfatta det, här är de tre enkla stegen. Kom ihåg att agera som om du är en vän, inte som en jävel som vill prata om vädret.

1. Fastställ varför de är ensamma i baren. Om du var i deras skor och skulle vilja vara ifred, lämna dem ifred. Om du vill ha någon att umgås med, fortsätt prata.

2. Delta i vänliga samtal. Saker du skulle prata om med dina riktiga vänner. “Såg du den nya Top Gun-filmen? Vad tyckte du?”

3. Fråga dem om de vill gå med i din grupp vid bordet, baren, dansgolvet, vad som helst.

Steg tre kan hoppas över om du får deras telefonnummer. Det var väl därför du gick dit? Du var attraherad av dem. Var inte en tönt. Fråga dem vilka sociala medier de använder och få det. Du kan alltid chatta och fråga dem senare.

Tack för att du läser, och glöm inte att följa oss på Twitter.

Elsa Barnes