Hur man hittar en bil på kartan med Siri och iPhone

Hur man hittar en bil på kartan med Siri och iPhone

Jag vet inte med dig, men jag glömmer hela tiden var jag parkerade min bil. Nej, hemma eller i en liten stad är det förstås inga problem, dock är det inte så lätt att navigera på parkeringsplatsen till ett köpcentrum (särskilt om man sällan åker dit). Min bil kan pipa eller blinka med strålkastarna från fjärrkontrollen, men ibland hjälper det inte heller. Jag försökte ta bilder på parkeringen så att det senare skulle bli lättare att komma ihåg det, men oftast glömmer man bort det. För USA är detta problem inte mindre relevant Рdärför har tydligen iOS en funktion letar efter en bil på parkeringen

Faktum är att den här funktionen har funnits i många år, men många är omedvetna om dess existens. Andra är övertygade om att iPhone endast interagerar normalt med bilen med hjälp av CarPlay. Det är inte sant. Du behöver inte funktionen för att hitta en bil med iPhone CarPlay: Om din bil har stöd för en Bluetooth-smarttelefonanslutning (inte äldre än iPhone 6) fungerar parkeringssökningsfunktionen automatiskt.

Hur man hittar en bil på en parkeringsplats med en iPhone

Denna funktion fungerar genom att koppla ihop iPhone och bilen via Bluetooth l√•genergi… N√§r du st√§nger av bilmotorn och tar ur nyckeln fr√•n t√§ndningen avaktiverar detta automatiskt Bluetooth-modulen och iPhone kopplas bort fr√•n bilen. Samtidigt √§r sj√§lva iPhonen konfigurerad s√• att den i det h√§r fallet g√∂r ett m√§rke f√∂r mig sj√§lv, d√§r Bluetooth-anslutningen med bilen avbr√∂ts. S√• h√§r vet telefonen var du parkerade.

När du väl sätter dig tillbaka i bilen och återansluter via Bluetooth (eller CarPlay), kommer platstaggen att raderas tills du parkerar igen.

Vanligtvis är bilsökning aktiverat som standard, men ibland måste du aktivera det själv. Till exempel vår chefredaktör Renata Grishina funktionen var inaktiverad, så han kunde inte lista ut varför iPhone inte kom ihåg parkeringsplatsen.

  1. √Ėppna appen Inst√§llningar
  2. G√• till menyn “Kartor”.
  3. Scrolla ner och sl√• p√• “Visa parkeringsplats”

Den här funktionen kräver också platstjänster. Gå till Inställningar> Sekretess och aktivera sedan Platstjänster.

Kontrollera ocks√• parametern “Viktiga platser” p√•slagen. V√§lj Inst√§llningar – Sekretess – Geolokaliseringstj√§nster – Systemtj√§nster – Kritiska platser och aktivera sedan Kritiska platser. Du kan beh√∂va ange ett l√∂senord.

Vi föreslår att du prenumererar på vår kanal i Yandex.Zen. Där kan du hitta exklusiva life hacks och instruktioner som inte finns på sidan.

Hur man hittar en bil med Siri

F√∂r att s√∂ka efter en bil kan du √∂ppna Maps-appen eller helt enkelt fr√•ga Siri “Var √§r min bil?”, “Visa mig var jag parkerade” eller n√•gon annan liknande fr√•ga. Efter det, med hj√§lp av widgeten, kan du g√• till applikationen “Kartor” och se bilens plats.

En annan anv√§ndbar funktion i den h√§r funktionen √§r p√•minnelser om geolokalisering. Till exempel kan du s√§ga till Siri: “P√•minn mig om att ta p√• mig min uniform n√§r jag g√•r ut ur min bil.” Eller “p√•minn mig om att ringa min fru n√§r jag sitter i bilen.”

För att ändra platsen för din bil, öppna Maps och klicka på knappen Parkeringsplats, eller lägg till ett foto av parkeringsplatsen.