Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Hur man gör Google automatiskt radera din YouTube-historik

Google fortsätter att lägga till nya verktyg som hjälper dig att kontrollera dina data. Och nyligen lade det till möjligheten att radera din YouTube-historik automatiskt. Så här ställer du in det.

I ett försök att hjälpa användare att hantera sin integritet online har Google lagt till nya verktyg på sin plattform för att hjälpa dig att ta bort dina brödsmulor. Tillbaka i maj lade sökjätten till nya kontroller för att automatiskt radera din plats och webbaktivitet. Och förra veckan meddelade Google ännu fler sekretessregler för dina data. En av dem låter dig automatiskt rensa din YouTube-visningshistorik.

Radera din YouTube-aktivitet automatiskt

För att automatiskt radera din historik måste du gå in i Googles aktivitetskontroller. Starta din webbläsare och gå till YouTube History-sidan och logga in med ditt Google-konto.

Under avsnittet YouTube-historik ser du två rutor. Till vänster visar det om du har YouTube-historik på eller inte. Om det här är första gången här är chansen att det är på. Och till höger är rutan där du kan välja att radera din historik automatiskt.

Eftersom vi vill göra Google automatiskt radera YouTube-historik, klicka på länken “Välj att radera automatiskt” i den högra rutan.

I rutan som kommer upp väljer du hur länge du vill att Google ska behålla din YouTube-historik. För närvarande kan du bara välja att radera det automatiskt efter tre månader eller 18 månader.

Bekräfta sedan din preferens och gå vidare, varje sökning eller tittat eller sökt på YouTube som är äldre än tre eller 18 månader raderas automatiskt. Observera att på den sista bekräftelseskärmen visas länkar för att hantera annan Google-data. Till exempel platshistorik, till exempel.

I samma avsnitt kan du stoppa din YouTube-historik från att sparas alls. På sidan YouTube-historik klickar du på länken “Ändra inställning” i rutan till höger. Stäng sedan av strömbrytaren för att pausa din historik från att sparas. Här kan du också kontrollera eller avmarkera om din sökhistorik eller tittade videor har sparats. Du kanske till exempel vill att dina tittade videor ska sparas, men inte din sökhistorik eller tvärtom.

Observera också att även om du ställer in den så att dina data raderas automatiskt kan du fortfarande gå in när som helst och radera den manuellt.

Detta är en trevlig miljö för dig som är medveten om privatlivet och vill ha lite extra sinnesro. Eller om du är en tung YouTube-användare och är trött på att se samma rekommenderade videor det senaste året.