Hur man fjärrvisar skärmen på en iPhone eller iPad

Hur man fjärrvisar skärmen på en iPhone eller iPad

Många har mött behovet av att visa något på skärmen på sin iPhone eller iPad för en annan person. Som regel måste du för detta antingen ta flera skärmdumpar eller slå på skärminspelningen och sedan stoppa den, skicka den till messengern eller via post. Inte särskilt bekvämt. Men med en av iOS-standardfunktionerna och populära appar för videosamtal kan du det dela iPhone-skärm eller iPad är bokstavligen ett klick bort. En funktion som tidigare bara var tillgänglig på en dator är nu tillgänglig även på iOS.

Hur man fjärrvisar iPhone-skärmen

För närvarande kan du aktivera iPhone eller iPad skärmdelning i flera applikationer. Låt oss överväga de mest populära:

  • Google Meet
  • Skype;
  • Facebook Messenger.
  • Alla dessa applikationer st√∂der m√∂jligheten att dela enhetens sk√§rm (ja, till och med Skype), det vill s√§ga samtalspartnern (eller flera personer, om du har en gruppkonferens) kommer att se allt du visar p√• din iPhone eller iPad. S√• h√§r fungerar sk√§rmdelning med Google Meet:

    1. Installera appen, skapa ett videomöte;
    2. Bjud in andra användare till det;
    3. Under ett videosamtal sveper du uppåt på skärmen för att komma åt kontrollcentret;
    4. Tryck och håll ned knappen för att spela in skärmen;
    5. En lista över appar visas där iPhone-skärmdelning är tillgänglig. Välj Meet och klicka på Start Broadcast.

    Efter det, om du återvänder till konversationen igen, kommer du att se att nu, istället för din bild, sänds skärmen på din telefon eller surfplatta till samtalspartnerna.

    Den här funktionen fungerar på liknande sätt i Facebook Messenger eller Skype. I båda fallen måste du först starta ett videosamtal med användaren och sedan göra samma åtgärd med kontrollcentralen och skärminspelning.

    Kan Apple se iPhone-skärmen på distans?

    När du kontaktar Apples tekniska support kan Apple-anställda faktiskt ansluta till din iPhone för att hjälpa till att lösa problemet. När användaren muntligen godkänner anslutningen visas en dialogruta med alternativet att låta AppleCare-anställda interagera med smarttelefonen.

    Efter enkla manipulationer för att godkänna en fjärranslutning kommer en grön pilmarkör, helt okarakteristisk för iOS, att dyka upp på skärmen, som en teknisk supportspecialist kan vägleda konfigurationsprocessen. Flera liknande historier berättades i vår Telegram-chatt.

    Det här är intressant. Apple kan fjärrinteragera med iPhone. (problem med att skjuta min dotters telefon) pic.twitter.com/G29uok1OgN

    – Bryan (@bry_campbell) 9 december 2018

    Fortfarande utan din vetskap Apple kan inte ansluta till enheten… Innan sk√§rmen p√• din iPhone blir synlig f√∂r en AppleCare-anst√§lld m√•ste du bekr√§fta din avsikt att till√•ta den att interagera med smarttelefonen genom att g√• igenom flera stadier av verifiering, fr√•n att skapa en unik l√§nk f√∂r att ansluta till att bekr√§fta den med en tidsl√∂senord. Dessutom kommer en varning att visas p√• toppen av iPhone under anslutningen.

    Och viktigast av allt, enligt Apples regler kan anställda observera endast användaråtgärder och tala om för dem vad de ska göra, men kan inte interagera med gränssnittet på egen hand. Det vill säga att de kan hjälpa till så mycket som möjligt och visa dig var du ska klicka. Det slutliga beslutet och åtgärden fattas av dig.