Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Hur man blockerar och avblockerar människor på Kik

Med den stora ökningen av appar och teknik blir det lättare och bättre att kommunicera med andra. Kik är en av de appar som låter dig prata och chatta med dina vänner enbart med användarnamn – inga telefonnummer. Och även om Kik är säker på det sättet finns det verkligen inget sätt att hindra människor från att trakassera dig online än att blockera dem på den plattformen. Metoden nedan visar dig vad det betyder, två sätt att blockera användare på Kik, samt hur du avblockerar dem.

Se även: Hur man inaktiverar ett Kik-konto

Vad betyder blockering av någon?

Oavsett vad din anledning kan vara för att blockera någon du inte vill prata med, läs följande noggrant för att förstå vad det här innebär att göra denna åtgärd.

När du blockerar någon på Kik kommer du inte att kunna chatta eller ringa den personen via appen. Du kommer inte längre se några meddelanden från dem. Detta inkluderar meddelanden från bots om de har lagt till en i en grupp med dig. Personen du har blockerat får inte ett meddelande eller vet att de har blockerats om de försöker skicka ett meddelande till dig igen. Dessutom kommer du aldrig att få deras meddelande eftersom det inte kommer att levereras till dig.

Om den blockerade användaren var en del av en gruppchatt, kommer deras meddelanden att visas som ** BLOCKAD MEDDELANDE **. I gruppchatten kommer de inte heller att kunna trakassera dig med bot-meddelanden. Tänk dock på att blockering av en person inte kommer att bli av med din profil från deras kontaktlista. Du kommer fortfarande att läggas till i deras lista precis som en annan användare, men de kommer inte att kunna göra någon form av kontakt med dig.

Hur man blockerar någon på Kik

Metod 1:

För att blockera någon med den första metoden:

    Öppna Kik-appen på din enhet. Överst till höger klickar du på Inställningar (kugghjulsikonen). Välj följande “Chattinställningar” i följande alternativ. Välj “Blockera lista” i nästa skärm som visas. En text bar visas. I textfältet anger du namnet på den person som du vill blockera. När den personens profil dyker upp klickar du på den. En liten meny ber dig antingen “Blockera” eller “Avbryt”. Bekräfta din åtgärd genom att klicka på “Blockera”. Du kan alltid komma åt denna blocklista för att se de personer som du har blockerat på Kik.

Metod 2:

Så här blockerar du någon med den andra metoden:

    Öppna Kik-appen på din önskade enhet. Gå till chatten med den person som du vill blockera. Förutom den lilla pilikonen>, klicka på deras visningsnamn. I nästa skärm som dyker upp väljer du “Mer”. Klicka sedan på alternativet som säger “Block”. En liten meny ber dig antingen “Blockera” eller “Avbryt”. Bekräfta din åtgärd genom att klicka på “Blockera”.

Hur man avblockerar någon på Kik

Om du har blockerat någon av misstag eller har insett att du inte vill att de ska blockeras längre är det ganska enkelt att avblockera dem. Följ dessa steg:

    Öppna Kik-appen på din önskade enhet. Klicka på Inställningar (kugghjulsikonen) uppe till höger. Från följande alternativ väljer du “Sekretess”> “Blockera lista”. Välj den användare som du vill avblockera och klicka sedan på “Avblockera” ”.

Efter detta steg kommer du att kunna chatta med den här personen precis som du skulle göra med andra, utan några begränsningar från varken deras eller ditt slut.