Hur man blockerar eller blockerar personer pÄ Discord

Du kommer snart att kunna titta pÄ YouTube med vÀnner pÄ Discord

Discord Ă€r bra för chattar, men vissa anvĂ€ndare skickar för mĂ„nga irrelevanta meddelanden. Även om du inte kan tysta sĂ„dana mĂ€nniskor utan modkrafter, kan du blockera dem. Vi visar dig hur du blockerar och avblockerar personer pĂ„ Discord.

Den goda delen Àr att Discord inte meddelar anvÀndaren nÀr du blockerar dem. I likhet med att blockera mÀnniskor pÄ Facebook ser du inte deras meddelanden lÀngre pÄ dina gemensamma servrar. De kan dock fortfarande se dina meddelanden och interagera, men Discord lÄter dem inte skicka dig direktmeddelanden. Om anvÀndaren finns pÄ din vÀnlista kommer Discord att ta bort dem dÀrifrÄn.

SÄ hÀr kan du blockera mÀnniskor och sjÀlvkurera din upplevelse pÄ Discord-servrar.

RELATERAD: Vad Àr Discord och Àr det bara för spelare?

Hur man blockerar mÀnniskor pÄ Discord

För att komma igÄng, öppna Discord -appen (Windows, macOS, iOS, Android, iPadOS och Linux). VÀlj sedan Discord -servern som personen finns.

VÀlj servern frÄn kolumnen till vÀnster i Discord-appen.

Hitta personen du vill blockera frÄn vilken textkanal som helst, och om du Àr pÄ en dator högerklickar du pÄ profilbilden eller anvÀndarnamnet.

Högerklicka pÄ personens profilfoto eller anvÀndarnamn du vill blockera.

Om du anvÀnder mobilappen trycker du pÄ och hÄller ned sitt profilfoto istÀllet och trycker sedan pÄ trepunktsknappen i popup-menyn som visas.

VĂ€lj “Blockera” i menyn som öppnas.

VÀlj "Blockera" frÄn snabbmenyn efter att ha klickat pÄ anvÀndarprofil.

Om en bekrĂ€ftelse visas, vĂ€lj knappen “Blockera”.

VÀlj "Blockera" -knappen för att bekrÀfta blockeringen.

Det Ă€r allt! Du kommer inte lĂ€ngre att se nĂ„gra meddelanden frĂ„n den personen. IstĂ€llet visar Discord dig “X blockerat meddelande” (x Ă€r numret).

Discord visar meddelande för "Blockerade meddelanden" i en kanal.

Hur man blockerar personer pÄ Discord

Om du anvÀnder mobilappen följer du bara instruktionerna för att blockera dem igen, men den hÀr gÄngen hittar du ett alternativ att avblockera dem istÀllet. Knacka pÄ den.

PÄ skrivbordet eller webbappen kan du enkelt besöka avblockera personer frÄn din Discord -vÀnlista eftersom det har ett sÀrskilt avsnitt för blockerade anvÀndare.

Öppna Discord-appen och klicka pĂ„ Hem-knappen (Discords logotyp) i fönsterets övre vĂ€nstra hörn.

Klicka pÄ "Hem" i det övre vÀnstra hörnet av Discord-appen.

VĂ€lj alternativet “VĂ€nner” högst upp i kolumnen som öppnas.

VÀlj "VÀnner" frÄn kolumnen till vÀnster.

VĂ€lj “Blockerad” i rutan till höger.

Klicka pÄ "Blockerad" -fliken högst upp i Discord -fönstret.

Högerklicka pĂ„ personen du vill avblockera och vĂ€lj “Avblockera” frĂ„n menyn som öppnas.

Högerklicka pÄ anvÀndarnamnet och vÀlj "Avblockera".

För att fÄ kontakt med dem igen mÄste du lÀgga till dem som en vÀn igen.

Det Àr allt som behövs för att hÄlla irriterande meddelanden borta frÄn din Discord -upplevelse.

RELATERAD: SÄ hÀr konfigurerar du din egen Discord Chat -server