Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

Försäkra elcyklar billigt: ​​Detta sparar dig mycket pengar med pedelec-försäkring

Pedelecs är för närvarande mycket på modet. Speciellt nuförtiden har många tagit till en elektrifierad cykel med motor att ta sig runt med. Dessa skatter, som kostar flera tusen euro, är populära stöldgods, så e-cykelförsäkring är perfekt. När jag jämför priser för min nya E-MTB stötte jag på en mängd olika priser och jag vill berätta hur du kan spara mycket pengar utan att ha en nackdel när det gäller prestanda.

E-cykelförsäkring: ta en närmare titt när du väljer

Plötsligt gick det väldigt fort. Jag hittade eMTB som passade mig i en cykelbutik, det var till och med på erbjudandet och eftersom det var en utställare rundades priset ner. Mycket för mig – och säkert också för säljaren. Men sedan kom frågan om hur och var jag kan försäkra min snygga och mycket dyra pedelec. Hushållsförsäkring täcker bara en mycket liten del – om du har en alls. Det var därför jag letade och kom snabbt över Hepster. Cool start-up, vill revolutionera försäkringsmarknaden och kom som rekommendation på Check24. Verkar okej – tänkte jag för mig själv. Tills det kom ner till priserna.

Jag fick min cykel mycket billigare än den kostade när den lanserades. Istället för 4399 euro så slutade jag med att betala 3 000 euro. Jag ville ange exakt detta värde i Hepsters premiumkalkylator tills jag märkte att Hepster bara ville försäkra det rekommenderade försäljningspriset. Nyfiken, så är det inte heller med bilar och motorcyklar. Varför ska jag försäkra något för mer pengar än det faktiskt kostar? Kan inte ha rätt, eller hur? Snabbt tittade på de vanligaste frågorna och hittade där ett svar som jag inte gillar:

På Hepster bör du faktiskt ange det nya värdet på pedelec. Istället för de 3 000 euro som jag betalade borde jag därför försäkra 4400 euro, vilket ökar premien avsevärt. Jag ville faktiskt ta ut taxan för “skada / slitage och stöld”. Till ett värde av 3000 euro hade det kostat mig 77,01 euro per år. Ett rimligt pris som skulle passa mig. Men om jag måste ange MKB, och detta är vad Hepster föreskriver, eftersom det är ett “unikt säljförslag” för företaget, kostar det roliga mig plötsligt 140,25 euro per år. Så jag skulle behöva betala nästan dubbelt premien för försäkringar som försäkrar en cykel för ett värde som jag inte ens betalade för. Är det normalt?

Med denna besvikelse letade jag mig om efter ett alternativ och hamnade snabbt hos Ammerländer Versicherung. Där kan du försäkra det faktiska värde som du faktiskt betalade. Precis som jag gör med en bil eller motorcykel. Kostar 89 euro om året med slitage, men är betydligt billigare än de 140 euro jag skulle behöva betala på Hepster, även om jag inte vill ha det. Med Ammerländer Versicherung har du också möjlighet att försäkra MKB. Så det är inte en unik försäljningsargument som den som Hepster säljer. Istället tar Hepster bort kundens val och tvingar honom att betala högre premier redan från början.

För mig personligen var det viktigt att jag bara försäkrar det värde som jag faktiskt betalat för. Allt annat är inte meningsfullt för mig med en pedelec. Jag köper inte en begagnad Mercedes S-klass från 2010 och jag försäkrar priset på över 100 000 euro. Nej, jag försäkrar vad jag verkligen betalat för. I bästa fall spelar försäkringen inte ens in. Men du känner dig bara mer bekväm med en så dyr pedelec om du tar bort ögonen. Vid denna tidpunkt kan jag inte bedöma om skadebehandlingen kommer att gå smidigt i värsta fall.

Hepster, Ammerländer eller någon annan försäkring?

Personligen har jag nu bestämt mig för Ammerländer Versicherung. Men det betyder inte att det är det bästa valet för er. Om inköpspriset för din Pedelec motsvarar priset, är Hepster billigare och ett bra val. Men om du har köpt en pedelec med betydande rabatt, som var fallet med mig, kan du spara mycket pengar varje månad hos ett annat försäkringsbolag. Så titta mycket noga på detaljerna så att det inte blir onödigt höga kostnader senare. För mig var det det första elcykelköpet och även den första e-cykelförsäkringen som jag tecknade. Om det värsta kommer till det värsta kommer jag att ta upp ämnet igen och rapportera det. Tills dess cyklar jag glatt genom landet och hoppas att du också kommer att göra det.