FAVI Mini trÄdlöst tangentbord med muspekplatta (FE01-BL)

FAVI Mini trÄdlöst tangentbord med muspekplatta (FE01-BL)

I nĂ„gra mĂ„nader nu har jag kollat ​​upp detta trĂ„dlösa multimediatangentbord pĂ„ $ 28 pĂ„ Amazon frĂ„n FAVI Entertainment. Min nya bĂ€rbara dator har en HDMI-utgĂ„ng, vilket gör den perfekt som en multimedia-dator, förutsatt att du inte Ă€r för lat för att gĂ„ ur soffan för att slĂ„ en knapp eller tvĂ„ dĂ„ och dĂ„. Det visar sig dock att jag Ă€r för lat för det. Ett tag gick jag över med TightVNC via min iPhone. Men nĂ€r jag kom till min lilla Raspberry Pi bestĂ€mde jag mig för att det var dags att bli legit med ett riktigt tangentbord. SĂ„ jag drog avtryckaren och köpte det trĂ„dlösa FAVI-tangentbordet, efter att ha lĂ€st bara en handfull Amazon-recensioner.

FAVI Entertainment Wireless Keyboard (inbyggt styrplatta / laserpekare)

;

Snabb dom: Det fungerar. För bÄde mina Linux- och Windows 7-datorer fungerade FAVI FE01-BL-tangentbordet direkt frÄn lÄdan sÄ snart jag kopplade in det. Det har dock nÄgra konstiga saker, varav en Àr anmÀrkningsvÀrd. Men det finns inget som inte kan lösas. LÀs vidare om du bryr dig om att lÀra dig mer.

FAVI Entertainment Wireless Keyboard: Tekniska specifikationer och funktioner

Grej FAVI Mini trÄdlöst tangentbord med muspekplatta
Tillverkare FAVI Entertainment
modell nr. FE01-BL (svart)
FE01-GR (grön)
FE01-P (rosa)
FE01-SL (silver)
Pris $ 27,99 frÄn Amazon (svart); grönt, rosa och silver dyrare
MĂ„tt 5,9 x 2,3 x 0,5 tum
Operativsystem som stöds Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X (mÄste identifieras manuellt),
Linux (testat pĂ„ Raspbian “wheezy” som Ă€r en Debian-distro);
bör ocksÄ fungera för Nintendo Wii, Xbox 360, Playstation 3 och andra spelkonsoler
TrÄdlös teknik 2,4 GHz, 30 fot rÀckvidd, USB-dongel ingÄr
Andra funktioner Inbyggd pekplatta och laserpekare
Automatisk sömn och vakna
LED-bakgrundsbelysta knappar
Inkluderad y-kabel: USB (hane) till USB (hona) och mini-USB (hane)
Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

;

Jag ska vara Ă€rlig – den frĂ€msta anledningen till att jag valde just detta tangentbord var priset. Jag kollade ut Lenovo Multimedia Keyboard, som ibland sĂ€ljs för samma pris men jag valde att gĂ„ med FAVI-tangentbordet eftersom det hade nĂ„gra fler stjĂ€rnor pĂ„ Amazon. Den inbyggda pekplattan Ă€r en trevlig funktion, eftersom det betyder att jag inte behöver fĂ„ en mus (som skulle ta upp en annan USB-port och $ 10 dollar till). Den inbyggda laserpekaren kan jag ta eller lĂ€mna – men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att min katt kommer att uppskatta det. Knappen för att aktivera laserpekaren Ă€r pĂ„ botten.

favi-tangentbordslaserpekare

FAVI-tangentbordslaserpekare

;

Det trÄdlösa FAVI-tangentbordet levereras ocksÄ med ett inbyggt litiumjonbatteri. Det laddas pÄ cirka fyra timmar via en mini-USB-anslutning. Den medföljande kabeln Àr faktiskt en splitter som lÄter dig ansluta dongeln och tangentbordet samtidigt medan du bara anvÀnder en USB-port pÄ din dator. Det Àr ganska praktiskt.

favi usb-dongel

FAVI trÄdlöst tangentbord USB-port Àr vÀldigt groovy!

;

Jag föredrar ocksÄ att anvÀnda den medföljande kabeln / delaren eftersom dongeln inte exakt passar smidigt i en vanlig USB-port. Jag var tvungen att sÀtta en orovÀckande kraft pÄ den för att fÄ den att anslutas direkt till min dator, och jag var orolig för att jag skulle bryta nÄgot. Det gjorde jag inte, men det kÀnns sÀkrare att ansluta den till den medföljande kabeln framöver. NÀr du inte anvÀnder dongeln, lagras den i en liten hÄllare högst upp pÄ tangentbordet, som du skjuter ut med tummen.

;

Det goda: Enkel installation, ren formfaktor

Som jag nĂ€mnde ovan Ă€r det bĂ€sta med FAVI Mini Wireless Keyboard att det fungerar. Med Windows Ă€r det verkligen plug and play – sĂ„ snart jag kopplade in dongeln, var jag i branschen. Med min Raspberry Pi, som Ă€r en Linux-maskin, förvĂ€ntade jag mig att behöva spendera lite tid i terminalfönstret för att fĂ„ saker att fungera. Men till min trevliga förvĂ„ning fungerade det lika bra som med min Windows-bĂ€rbara dator. Kopplade in henne och jag skrev pĂ„ nĂ„gra sekunder – ingen konfiguration eller installation av drivrutin krĂ€vs. PĂ„ min fru Macbook som kör OS X Mountain Lion dyker den vanliga dialogrutan “Identifiera detta tangentbord” upp. Eftersom det inte fanns nĂ„gon höger skiftnyckel misslyckades den automatiska detekteringen. Men det Ă€r inget problem att manuellt identifiera tangentbordet. NĂ€r det Ă€r klart fungerar det ocksĂ„ bra i Mac OS X.

Min erfarenhet av att faktiskt anvĂ€nda tangentbordet var tillrĂ€ckligt bra. Designen Ă€r enkel och mestadels intuitiv. Du kan klicka genom att knacka pĂ„ pekplattan eller genom att klicka pĂ„ vĂ€nster / höger musknapp under den. Tangentbordets storlek Ă€r precis rĂ€tt. Det passar i mina hĂ€nder som en NES-controller frĂ„n old school. Nycklarna Ă€r konfigurerade i en QWERTY-layout, med enter-tangenten dĂ€r rĂ€tt skift normalt skulle vara och mellanslagstrycket krympt ner lite och pressas in lĂ€ngst ner. Att skriva pĂ„ FAVI-tangentbordet kĂ€nns som att skriva pĂ„ ett bra fysiskt smartphone-tangentbord. Jag förutser inte att nĂ„gon skriver en roman eller kodar för den hĂ€r saken, men jag hade nĂ€stan inga problem med “fet fingering” eller att kĂ€nna att mina tummar inte var dĂ€r jag förvĂ€ntade mig att de skulle vara.

FAVI multimedia tangentbord granskning

Liksom mÄnga tangentbord för bÀrbara datorer finns det funktionstangenter som kan aktiveras genom att trycka pÄ Fn -knappen lÀngst ned till vÀnster. Viktigast bland dessa Àr volymknapparna och paus / uppspelningsknappen. Det finns ocksÄ en CTRL + ALT + DEL funktionsknapp, eftersom den faktiska raderingsknappen Àr en funktionsknapp sjÀlv.

Det inte sÄ bra: Glitchy-prestanda efter uppvaknande, oro för batterilivslÀngd

Bara en dag efter mina första positiva erfarenheter fann jag att jag packade upp den hÀr saken för att returnera den. Anledningen: Jag trodde att den var trasig. Medan det fungerade bra ur lÄdan, nÀsta gÄng jag hÀmtade det, var det extremt trögt. Musen rörde sig med cirka 25% hastighet och min Raspberry Pi registrerade inte 9 av 10 knapptryckningar. Jag trodde att det var nÄgot fel med min Raspberry Pi, sÄ jag testade det pÄ min Windows 7-bÀrbara dator. Samma resultat. Jag konsulterade manualen för FAVI Mini Wireless Keyboard, som innehöll en felsökningstabell, men jag hittade ingen lösning pÄ mitt problem. Det fanns ett alternativ att Àndra den trÄdlösa kanalen (hÄll Fn + F1 i 10 sekunder), men det hjÀlpte ingenting.

Frustrerad mailade jag FAVI teknisk support. UngefĂ€r tvĂ„ dagar senare fick jag ett e-postmeddelande dĂ€r jag begĂ€rde min Amazon-fakturainformation. Jag skickade dem mitt ordernummer, men de insisterade pĂ„ att de behövde mig för att vidarebefordra e-postmeddelandet jag fick frĂ„n Amazon. Vi gjorde detta fram och tillbaka i ungefĂ€r tre e-postmeddelanden och nĂ€r jag Ă€ntligen skickade dem vad de bad om hörde jag ingenting framĂ„t (för att vara rĂ€ttvis, detta var pĂ„ en fredag ​​- kanske hör jag av dem pĂ„ mĂ„ndag). Oavsett erbjöd de ingen omedelbar vĂ€gledning för mitt problem.

favi multimediatangentbord pÄ av-brytaren

FAVI Entertainment Wireless Keyboard – ÅterstĂ€ll enheten om den blir trög

;

Precis nÀr jag packade upp det för att ÄtervÀnda till Amazon, tÀnkte jag att jag skulle försöka en sak till. Det klassiska botemedlet: stÀng av det och sÀtt pÄ det igen. Detta fungerade! Tydligen, nÀr FAVI Mini Wireless Keyboard lÀgger sig och vaknar igen, slutar det fungera helt. Ett slags drag, men nÄgot jag kan leva med.

Vilket leder mig till en annan punkt …

Sömn / vakna-frĂ„gan Ă„t sidan, det Ă€r en bra idĂ© att stĂ€nga av den hĂ€r saken nĂ€r den inte anvĂ€nds Ă€ndĂ„, eftersom batteriets livslĂ€ngd inte Ă€r sĂ€rskilt imponerande. Jag lĂ€mnade den över natten och nĂ€sta dag gav den mig en lĂ„g batterisignal. Jag skulle tro att det i vilolĂ€ge inte skulle förbruka sĂ„ mycket batteri, men det gjorde det. Jag antar att det Ă€r dĂ€rför de ger dig den praktiska laddningsdelarkabeln – sĂ„ att du kan ansluta den efter varje anvĂ€ndning. Återigen, inte mycket besvĂ€r, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ priset. Och jag föredrar att jag mĂ„ste fortsĂ€tta köpa AAA-batterier, som jag gör för de flesta andra trĂ„dlösa enheter.

Men Ă„ andra sidan


Jag undrar vad jag ska göra om / nÀr Li-ion-batteriet gÄr kaput. PÄ samma sÀtt som en iPhone eller iPod finns det inget sÀtt för slutanvÀndaren att byta ut batteriet. SÄ nÀr batteriet tar slut antar jag att allt kommer att bli papperskorgen.

För nu Àr jag dock glad. Jag kommer inte att returnera den.

Slutsats: Bra för pengarna, men inte bra

För 28 dollar Àr jag nöjd. Jag har en kÀnsla av att jag kunde ha fÄtt ett mycket bÀttre tangentbord för dubbelt sÄ mycket. Det finns förmodligen Ànnu bÀttre tangentbord tillgÀngliga för $ 5 eller $ 10 mer. Men om du undrar om det hÀr tangentbordet Àr vÀrt pengarna eller inte, skulle jag sÀga att det Àr det. Var bara medveten om sömn- / vakningsproblemet som jag upplevde sÄvÀl som batteriproblemet. Med tanke pÄ att batteriet sannolikt kommer att ha en begrÀnsad livstid (jag antar att det Àr 3 eller 4 Är, baserat pÄ vad du fÄr frÄn ett iPod-batteri), kanske du vill ta med en ersÀttningskostnad i din budget.