Erfarenhet av blÄ Apple Watch Series 6

Erfarenhet av blÄ Apple Watch Series 6

Är det dĂ€rför varje gĂ„ng Apple avslöjar en ny enhet, delas vĂ€rlden i tvĂ„ ojĂ€mlika grupper? Vissa sĂ€ger att Apple inte lĂ€ngre Ă€r sig likt och i Ă„r kunde inte visa nĂ„got nytt. Samtidigt upprepar de sina ord frĂ„n Ă„r till Ă„r. Andra, tvĂ€rtom, tror starkt pĂ„ varje innovation och ser pĂ„ den med ögon fulla av förtjusning. Faktum Ă€r att allt Ă€r vĂ€ldigt relativt och det hĂ€nder bara inte att prylen visade sig vara helt bra eller helt dĂ„lig. Jag har anvĂ€nt Apple Watch sedan första generationen och jag kan lugnt sĂ€ga att klockan varje Ă„r har nĂ„got att berömma och nĂ„got att kritisera. För tillfĂ€llet har jag gĂ„tt med en Apple Watch Series 6 i tvĂ„ veckor och jag kan berĂ€tta mycket om dem. Inklusive svara pĂ„ frĂ„gan om det Ă€r vĂ€rt att byta din gamla klocka med dem.

Ny Apple Watch

Först och frÀmst Àr det vÀrt att notera att lÄdan till nya Apple Watch har blivit Ànnu mer kompakt Àn tidigare, för nu har de ingen strömadapter. Det finns bara en laddkabel med en egenutvecklad plattform, sjÀlva klockan, ett fodral, som har förÀndrats nÄgot sedan förra generationen, och ett band i en separat lÄda.

Detta Àr förresten en vÀldigt cool idé nÀr de sÀljer en klocka till dig, och remmen ligger separat i originalförpackningen. För det första, om du drömmer om, kan du förestÀlla dig hur en uppsÀttning klockor var noggrant sammansatt speciellt för dig som om det vore ett paket. För det andra kan du alltid sÀlja eller donera en onödig rem, eftersom mÄnga köper Apple Watch, med en stor arsenal av armband. De allra flesta av dem Àr kompatibla med alla modellgenerationer och mÄnga behöver helt enkelt inte en annan komplett rem. Men det hÀr Àr min instÀllning till affÀrer, sÄ berÀtta för oss i vÄr Telegram-chatt vad du tycker om detta.

Jag har redan pratat om remmarna i en separat artikel, sÄ jag kommer inte att dröja om dem i detalj. Jag kommer bara att notera att de nya banden Àr riktigt coola och vÀldigt bekvÀma att anvÀnda. Jag gillade det flÀtade solida armbandet mest av allt, men om det verkar dyrt för dig (8 900 rubel), kan du vÀlja solid silikon, som kostar samma som de vanliga billigaste originalremmarna. De kÀnns vÀldigt coola pÄ handen, och jag tror inte att kineserna kommer att kunna göra billiga hela analoger.

Hur Apple Watch Series 6 skiljer sig frÄn Series 5

Utseendet pÄ Apple Watch Series 6 har inte förÀndrats i förhÄllande till den femte generationen i nÀstan ingenting.

Det finns mindre skillnader bara pÄ baksidan, dÀr en blodsyresensor har dykt upp, som avger rött ljus för att göra sina mÀtningar.

Jag kunde verifiera avlĂ€sningarna och de kom överens med en professionell apparat för att mĂ€ta syrenivĂ„n i blodet, men mĂ„nga sĂ€ger att sĂ„dana avlĂ€sningar inte bör tas pĂ„ allvar. Även Apple sĂ€ger att klockan inte Ă€r en medicinsk apparat. DĂ€rför frĂ„nsĂ€ger sig företaget ansvaret för att mĂ€tningarna Ă€r korrekta och sĂ€ger att det Ă€r nödvĂ€ndigt att konsultera en lĂ€kare om det finns misstanke om hĂ€lsoproblem.

En sak kan jag sÀga sÀkert. Denna funktion kommer inte att vara överflödig, eftersom nÀr lungorna skadas av coronavirus Àr ett av de första symptomen en minskning av syrenivÄn i blodet. Om klockan slog larm, spring till doktorn. Det viktigaste Àr att inte fÄ panik förgÀves, annars fanns det fall dÄ klockan bara kastade lÀkare till jobbet.

Om du inte behöver mÀta syre i blodet blir det lÀttare att köpa en Apple Watch SE, som jag ocksÄ har, och mycket snart kommer jag att prata om dem i en separat artikel. De Àr inte mindre intressanta Àn Apple Watch Series 6, och förgÀves anser mÄnga att de Àr nÄgon slags Lite-version.

Vad Apple Watch mÀter

En annan nyhet Àr hur cool höjdmÀtaren började fungera. Naturligtvis i vardagen Àr det inte mÄnga som behöver detta, men om du utövar sporter som Àr förknippade med vandring eller helt enkelt kontrollerar din aktivitet kommer det vÀl till pass.

MÀtnoggrannheten Àr sÄdan att Àven om du flyttar handen upp och ner i rummet Àndras avlÀsningarna. Förutom att höjdmÀtaren fungerar vÀldigt exakt gÄr det lika bra med kompassen som inte för första gÄngen Àr magnetisk och perfekt hjÀlper till att navigera i kardinalpunkterna Àven i staden. Han hjÀlpte mig till exempel att förstÄ frÄn vilken sida solen skulle gÄ ner, sÄ att jag redan vid middagstid kunde förstÄ om jag kunde se solnedgÄngen pÄ den plats dÀr jag var.

Naturligtvis kunde allt detta och den ökade prestandan inte annat Àn pÄverka batteritiden. Varför dÄ mÄnga kritiserade Apple Watch, blev Ànnu svagare. Som ett resultat, endast 18 timmars batteritid. Detta Àr den deklarerade siffran, men jag lyckades faktiskt anvÀnda timmarna i en och en halv dag.

Hur lÀnge hÄller Apple Watch Series 6

MÄnga ser frekvent laddning som ett stort problem och jag borde ocksÄ börja kritisera Apple för detta. Men jag förstÄr att en sÄdan begrÀnsning inte upprÀttades av skada. Det Àr bara det att Apple Watch Àr en mycket avancerad gadget och de bara kan inte jobba pÄ veckor, som en spÄrare, vars uppgift bara Àr att rÀkna steg.

Jag ser detta som ett behov av att avveckla en mekanisk klocka. Det Àr nÄgot med det som disciplinerar. Dessutom Àr jag bara van att sÀtta dem pÄ trÀning pÄ morgonen, samtidigt som jag gör mig redo innan jag lÀmnar huset. De har tillrÀckligt med tid att ladda pÄ en timme. Om jag inte gÄr nÄgonstans och bara jobbar hemma vill jag ibland ÀndÄ ta av mig klockan. SÄ varför inte bara lÀgga dem pÄ bordet just nu, utan pÄ laddningen. Generellt sett, ja, det finns ett problem, men det ska inte heller överdramatiseras.

Om vi ​​jĂ€mför klockan med föregĂ„ende generation kan jag inte sĂ€ga att de började fungera snabbare. Och mycket snabbare. Om applikationen inte startar om 0.9, utan om 0.8 sekunder, kommer du fortfarande inte att mĂ€rka det. Det kan finnas mer krĂ€vande applikationer dĂ€r prestanda kommer att vara avgörande, men jag har inte stött pĂ„ nĂ„gra hittills.

För mig sjĂ€lv noterade jag det saknar Force Touch… Jag har precis börjat vĂ€nja mig vid det faktum att det inte finns fler hĂ„rda klick i iPhone och kommer inte att bli det, eftersom de övergavs i klockan. Nu mĂ„ste du rulla meddelandeskĂ€rmen hela vĂ€gen upp och klicka pĂ„ stĂ€ng alla.

Ska du köpa en Apple Watch Series 6

Om du undrar om du ska Ă€ndra din Apple Watch Series 5 till Series 6, sĂ„ skulle jag rĂ„da dig att tĂ€nka vidare. ÖvergĂ„ngen kommer att vara nĂ€stan omĂ€rklig för dig. Serie 4 skiljer sig inte heller mycket frĂ„n serie 6. Skillnaden kommer i sjĂ€lva verket bara att finnas i syrgassensorn och en del andra funktioner som fĂ„ anvĂ€nder. Men genom att uppdatera Series 3 och tidigare modeller kan du kĂ€nner verkligen skillnaden

Detsamma kan sĂ€gas om nya anvĂ€ndare. LĂ„t dig inte skrĂ€mmas av behovet av att ladda din klocka varje dag. Men nu har de nĂ„tt nivĂ„n pĂ„ en vĂ€ldigt cool pryl som fungerar utmĂ€rkt, och du kommer definitivt inte hitta nĂ„got som skulle fungera sĂ„ aktivt. NĂ€r spĂ„rningstillverkare sĂ€ger att deras produkt kommer att “bĂ€ra” en smartphone pĂ„ din handled, tro dem inte. BĂ€ttre prova Apple Watch. HĂ€r gör de det verkligen. Det Ă€r inte för inte som mer Ă€n hĂ€lften av de smartklockor som sĂ€ljs i vĂ€rlden Ă€r Apple Watch.

Som en kommentar frĂ„n en erfaren Apple Watch-anvĂ€ndare kan jag sĂ€ga att det gör mig glad hur Apple, Ă€ven efter att ha Ă€ndrat formen pĂ„ fodralet, behöll möjligheten att anvĂ€nda gamla remmar… Och jag ser ocksĂ„ hur klockan utvecklas, och jag förstĂ„r att det inte finns nĂ„got behov av att vĂ€nta pĂ„ varv hĂ€r.

Smartphones har upphört att vara fundamentalt olika varandra, och vad som kan lÀggas till klockan. Nya sensorer? Ja, och de lÀggs till. Kanske Àr jag nöjd med varje ny generation av Apple Watch eftersom jag helt enkelt inte förvÀntar mig att nÄgon ska uppfinna hjulet igen? Jag tror att detta Àr precis poÀngen.