Den verkliga kostnaden för att ÄterstÀlla Start-menyn till Windows

Den verkliga kostnaden för att ÄterstÀlla Start-menyn till Windows

NĂ€r Microsoft först tog bort Start-menyn i Windows 8-versioner, tappade jag. Dess nĂ€rvaro hade borrats in i min existens. Varje dator jag nĂ„gonsin har rört hade den Start-knappen och dess tillhörande omrĂ„de med genvĂ€gar och djupa lĂ€nkar i det högra hörnet. Å andra sidan: detta var födelsen av ett nytt Microsoft, ett Microsoft som Ă€ntligen förstod att en stark kĂ€nsla av syfte och design var det enda sĂ€ttet att tilltala en ny generation anvĂ€ndare. Och sĂ„ anvĂ€nde jag Windows 8 och jag lĂ€rde mig att leva med den nya startskĂ€rmen och dess uppsĂ€ttning medföljande appar. SĂ„ smĂ„ningom lĂ€rde jag mig att Ă€lska dem.

SÄ du kan förestÀlla mig min oro nÀr rykten om Start-menyns Äterkomst började dyka upp sent igÄr. HÀr lÀr jag mig och miljontals mÀnniskor som alla var redo att omfamna förÀndring hur man anvÀnder detta nya operativsystem och dess kunskaper för att lÀra sig att Microsoft kan ha planer pÄ att slutföra hela strÀvan för att glÀdja anvÀndare som vann lÄt dem inte utveckla Windows.

LÀs: Start-menyn kan vara pÄ vÀg tillbaka till Windows

Att ÄterstÀlla Start-menyn till sitt abborre kostar inte bara lite utvecklingstid, jag misstÀnker att det kommer att kosta Microsoft respekt för just de anvÀndare det försöker locka.

Allt börjar med att mÄnga branschvakter misslyckades med att förstÄ vad Microsofts verkliga problem Àr. Visst gör prissÀttningen av Windows-enheter verkligen inte företaget nÄgon tjÀnst. Enligt min mening ligger dock Microsofts verkliga kamp i att locka till sig och hÀnga pÄ nÀsta generations anvÀndare. Och nej, jag pratar inte om de anvÀndare som bryr sig om hur mÄnga kalkylark de kan öppna i Word.

Enligt min erfarenhet har dessa anvÀndare mycket olika prioriteringar Àn Microsofts typiska anvÀndarbas. Dessa anvÀndare Àr de första tonÄringarna som har blivit unga vuxna i en vÀrld som inte domineras av Windows Mobile, kapacitiva pekskÀrmar och Clippy kontorsassistent. De vÀrdesÀtter enkelhet, de Àlskar design och viktigast av allt respekterar de bravado. Det hÀr Àr Microsoft-fansen som anlÀnde med The Zune, evangeliserade Windows Phone och jublade nÀr Microsoft Àntligen började fÄ rÀtt med Windows.

För att vara tydlig sÀger jag inte att behoven hos de unga och djÀrva uppvÀger behoven hos nÀstan en miljard PC-anvÀndare över hela vÀrlden. Om Microsoft tycker att det Àr bra för dem att ÄtervÀnda Start-menyn och lÄta anvÀndare undvika hela Metro-miljön, kanske de borde göra det. Vad jag sÀger Àr att en stark kÀnsla av sjÀlv, kompetent design och förmÄgan att dra en linje i sanden Àr allt som nÀsta generation anvÀndare, kanske utan att ens veta, uppskattar frÄn Google och Apple.

Jag antar att det jag egentligen sÀger Àr att Microsoft kan Äterinföra alla funktioner de vill ha. Det kan igen, be anvÀndarna att lÀra sig om ett paradigm som det tog bort och hoppas att backtracking för att hÄlla den gamla datorn för PC-anvÀndare bara lite lÀngre hjÀlper den att fÄ marknadsandelar. Eller det Àr helt möjligt att Microsoft faktiskt kan tjÀna anvÀndarnas respekt genom att stÀlla in en tydlig vision, leverera pÄ den och inte böja sig för allmÀnheten som en vÄt nudel.