BodyGuardz Pure iPhone 5 Screen Protector Review

BodyGuardz Pure iPhone 5 Screen Protector Review

Om nÄgon kÀnner mig alls, kommer de att veta att jag inte gillar skÀrmskydd eller fodral pÄ mina datorer eller mobila enheter. Jag har en lÄng historia av att slÀnga Àrenden till förmÄn för att anvÀnda mina enheter utan dem. SÄ det Àr sjÀlvklart att jag var mer Àn skeptisk nÀr jag fick BodyGuardz Pure skÀrmskydd för iPhone 5. Men i en chockerande avvikelse frÄn min normala instÀllning till dessa saker var jag mest nöjd med detta skÀrmskydd.

BodyGuardz Pure Premium Glass skÀrmskydd skiljer sig frÄn de flesta andra genom att vara gjord av glas istÀllet för plast. Detta gjorde att det kÀndes precis som iPhone gör utan ett skydd, vilket Àr mycket viktigt för mig. Det betyder ocksÄ att det inte kommer att ha den hemska apelsinskaleffekten som de flesta skÀrmskydd utvecklar över tiden.

Förutom det faktiska glasskĂ€rmskyddet tillhandahĂ„ller Bodyguardz en vĂ„tservett för att desinficera och rengöra sökandens hĂ€nder. De inkluderar en liten torkduk för att rengöra telefonen och bli av med ludd eller damm. Det Ă€r fortfarande viktigt att vara i ett luddfritt omrĂ„de (eller sĂ„ nĂ€ra luddfritt som möjligt), och under en ljuskĂ€lla för att se lösa bitar av ludd eller damm. SjĂ€lva skyddet i sig Ă€r tĂ€ckt av tvĂ„ bitar plast – en för att tĂ€cka den sjĂ€lvhĂ€ftande sidan och en annan för att tĂ€cka framsidan. De ger ocksĂ„ enkla instruktioner som beskriver det rekommenderade sĂ€ttet att tillĂ€mpa det.

Ansökningsprocessen kunde inte ha varit enklare. Det faktum att detta Àr en styv, styv glasbit gjorde det till en bris att stÀlla in linje med hörsnÀckan och hemknappen. NÀr den vÀl var uppradad kunde jag trycka ner och jÀmna ut de flesta luftbubblorna omedelbart. Det fanns bara ett par som behövde trÀna sig över tiden, och Àven de försvann efter cirka 24 timmar.

Precis som en jĂ€mförelse försökte jag anvĂ€nda ett plastskĂ€rmskydd frĂ„n Bodyguardz. Även om de levererade tvĂ„ av dem kunde jag inte fĂ„ nĂ„gon av dem pĂ„ min telefon. Det skulle bara inte ligga rakt, fortsatte att hĂ„lla fast vid sig sjĂ€lv och var nĂ€stan omöjligt att komma igĂ„ng utan fingeravtryck eller ludd att komma in i det. Uppenbarligen enligt min erfarenhet var glasversionen mycket överlĂ€gsen. Den enda svĂ„righeten jag stötte pĂ„ med glasskyddet var nĂ€r jag försökte ta bort den för att bli av med en bit ludd som jag av misstag fĂ„ngade nĂ€r jag applicerade den. Även om det Ă€r lĂ€tt att röra ihop Ă€r det inte heller omöjligt att applicera glasskyddet igen. Jag skulle inte förvĂ€nta mig att ha samma tur med de spetsiga plasterna.

Jag blev positivt överraskad över att telefonens anvĂ€ndbarhet inte hindrades i det minsta med Pure Glass Protector pĂ„. BeröringskĂ€nsligheten var precis som den var utan skyddet. I sjĂ€lva verket, pĂ„ vissa sĂ€tt att anvĂ€nda min telefon var faktiskt bĂ€ttre med skĂ€rmskyddet! BodyGuardz-skyddet minimerar blĂ€ndning och minskar synligheten för flĂ€ckar frĂ„n fingrarna. Det gör till och med detta utan att ge skĂ€rmen det “matta” utseendet som de flesta skyddar gör för att minska blĂ€ndningen. Visserligen tar det inte bort allt blĂ€ndning helt, men det gör ett trevligt jobb utan att Ă€ventyra utseendet pĂ„ en glasskĂ€rm.

Skyddet som skĂ€rmen erbjuder Ă€r ocksĂ„ mycket bra. Medan jag inte försökte ta en hammare till min telefon som demonstrerades i deras video nedan försökte jag skrapa skĂ€rmen med mina tangenter. Jag kunde inte hitta nĂ„gra repor eller mĂ€rken frĂ„n att göra detta. Även om jag kunde skrapa skyddet skulle det Ă„tminstone inte vara den faktiska iPhone-skĂ€rmen. Jag kan intyga att iPhone-glaset ocksĂ„ repar – jag har behandlat det med barnhandskar och lyckades Ă€ndĂ„ hitta repor pĂ„ hĂ„rfĂ€stet bara nĂ„gra veckor efter att jag anvĂ€nt det.

Priset Àr $ 39,95 per skydd med 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Om BodyGuardz-skyddet av nÄgon anledning skadas, erbjuder de ersÀttning för lÄg kostnad för $ 12.

Även om min upplevelse mestadels var positiv, finns det ett par saker som jag inte Ă€r sĂ„ glad över. Det första jag mĂ€rkte var att skĂ€rmskyddets tjocklek gjorde hemknappen mycket mer infĂ€lld. Varje gĂ„ng jag trycker pĂ„ hemknappen kĂ€nner jag kanterna pĂ„ skĂ€rmskyddet. Detta gör det inte mycket svĂ„rare att trycka pĂ„, men kĂ€nns inte lika trevligt som att inte ha ett skydd. Jag mĂ€rkte ocksĂ„ att damm ibland gillade att hĂ„lla fast vid skĂ€rmskyddets ytterkanter, vilket gjorde dessa kanter mer synliga.

Den andra, kanske större nackdelen med det hĂ€r skĂ€rmskyddet Ă€r att telefonen i de flesta fall inte passar med den pĂ„. Detta gĂ€ller sĂ€rskilt för de fall som har en “lĂ€pp” som strĂ€cker sig utanför telefonens framsida. TyvĂ€rr betyder det att de flesta av de mer hĂ„llbara och skyddande fodral inte fungerar med det. SĂ„ för dem som Ă€r mer klumpiga med sina telefoner kan det vara viktigare att ha ett bra starkt fodral Ă€n det hĂ€r skĂ€rmskyddet. Det Ă€r nog bĂ€st att gĂ„ och faktiskt testa fall med skyddet installerat för att se vad som fungerar.

Trots nÄgra av dessa problem Àr BodyGuardz Pure absolut det bÀsta skÀrmskydd jag har anvÀnt. Jag kommer verkligen inte ens tÀnka pÄ att gÄ tillbaka till plastfilmskyddet. Att anvÀnda det var mest problemfritt och kommer inte i vÀgen för att anvÀnda telefonen alls. Eftersom det Àr glas, billigar det inte heller iPhone-kÀnslan. Jag rekommenderar detta till alla som vill hÄlla telefonen ur ett fodral, men ÀndÄ vill hÄlla skÀrmen fri frÄn flÀckar. Mer klumpiga mÀnniskor kanske ÀndÄ vill se till ett mer komplett fall.

BodyGuardz spionerar för att skydda din iPhone 5-skÀrm under nÄgra galna förhÄllanden. Medan jag inte gick sÄ lÄngt som följande video har den definitivt skyddat min skÀrm mot dings, oavsiktliga repor frÄn tangenterna i fickan och allmÀn daglig anvÀndning.