AnvÀndare har tagit bort alla foton efter att ha uppdaterat Lightroom pÄ iOS. Hur hÀnde det

 AnvÀndare har tagit bort alla foton efter att ha uppdaterat Lightroom pÄ iOS.  Hur hÀnde det

Under de senaste dagarna har fotografer twittrat, Reddit och Photoshop-anvĂ€ndarforum i panik. De hade alla en sak gemensamt: de laddade ner den senaste Adobe-uppdateringen för Lightroom-appen pĂ„ iOS, och plötsligt var alla deras foton och förinstĂ€llningar (bildredigeringsmallar) borta. Adobe har bekrĂ€ftat problemet och rapporterat att anvĂ€ndardata, tyvĂ€rr, försvann för alltid… Med tanke pĂ„ hur mĂ„nga som anvĂ€nder Adobes lösningar var detta ett rejĂ€lt slag för mĂ„nga. Hur kunde detta ha hĂ€nt?

Jag har pratat med supporten i över 4 timmar under de senaste 2 dagarna och det slutade med att de sa till mig att problemet inte har nĂ„gon lösning och att dessa förlorade bilder inte kan Ă„terstĂ€llas, ” klagade en anvĂ€ndare pĂ„ Reddit

Han uppgav att han hade förlorat alla sina redigerade bilder pÄ tvÄ Är. SÄdana klagomÄl uppmÀrksammades pÄ Adobes forum och andra webbplatser, inklusive vÄr Telegram-chatt.

Vart tog Lightroom-bilderna vÀgen?

En talesperson för Adobe pÄ fredagen bekrÀftade problemet och bad om ursÀkt för företagets misslyckande pÄ kundsupportforumet. Som ett resultat slÀppte företaget ytterligare en uppdatering för att förhindra att nya anvÀndare pÄverkas av det hÀr problemet. Fotografier kan dock inte ÄterstÀllas ÀndÄ. Uppdateringen kommer inte att hjÀlpa nÄgon som redan har lidit av detta problem.

Vi ber uppriktigt om ursĂ€kt till alla kunder som berörs av det hĂ€r problemet, – skrev in Adobe

Företaget sa i ett uttalande att det var de mobila Lightroom-anvÀndarna som pÄverkades av problemet. icke-Adobe Creative Cloud-medlemmar, samt prenumeranter med foton och förinstÀllningar som synkroniserades inte till Adobes moln vid tidpunkten för uppdateringen.

Hur man ÄterstÀller foton i Lightroom

Företaget noterade att vissa kunder kan ÄterstÀlla sina data frÄn iPhone- eller iPad-sÀkerhetskopior. DÀrför Àr detta det enda sÀttet att lösa problemet och returnera bilderna. FörinstÀllningarna kan dock inte returneras.

Det Àr inte första gÄngen som anvÀndarbilder gÄr förlorade pÄ grund av företagsmisstag. Canon slutade sin image.canon-plattform tidigare den hÀr mÄnaden efter att ett lagringsproblem resulterade i att nÄgra av anvÀndarnas foto- och videofiler försvann. Vi kommer inte att tröttna pÄ att upprepa: gör en sÀkerhetskopia av dina data.

I november 2019 slÀppte Adobe Photoshop för iPad, utlovat för nÄgra Är sedan, i App Store. Redaktören Àr redan tillgÀnglig för nedladdning för Àgare av alla kompatibla Apple-surfplattor, vars utbud visade sig vara det bredaste möjliga. Trots att Photoshop för iPad anses vara en fullfjÀdrad grafikredigerare kan den inte skryta med samma funktionsuppsÀttning som skrivbordsversionen. De kommer, enligt utvecklarna, att lÀggas till successivt. Och för att inte försena lanseringen beslutades det att fokusera pÄ applikationens nyckelfunktioner.

Utgivningen av den fullfjÀdrade Photoshop för iPad har blivit en viktig hÀndelse för Apples surfplattor. Men om Adobes mobilutvecklingsteam fortsÀtter att skruva pÄ det hÀr sÀttet kommer företaget att tappa alla anvÀndare pÄ iPhone och iPad.