Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

5 skäl till att PS4 är bättre än Xbox One

Xbox One och PS4 har varit ute på marknaden i cirka nio respektive tio månader, ge eller ta några veckor. I alla fall har det inte ens gått ett helt år ännu, och jag har redan gett upp Xbox One och bytt in det för en PS4.

Jag fick Xbox One på lanseringsdagen, redo att uppleva vad nästa generations spel handlade om. Jag köpte Madden 25 och Forza 5 för att starta saker med hopp om att jag skulle få fler spel på vägen när Microsoft och andra utvecklare släppte fler titlar. Men det var de enda två spelen som jag fortfarande hade när jag bytte konsolen bort.

Forza 5, medan det var riktigt kul i början, blev snabbt extremt tråkigt och monotont

Jag var upphetsad över att spela Madden 25, men när jag startade en snabb match var de första orden ur min mun, “det här är grafiken?” tillsammans med ett besviket ansiktsuttryck som åtföljer citatet.

Jag säger inte att jag hatar Xbox One, men jag är helt enkelt bara likgiltig med den, och det finns inget med den nya konsolen som får mig att vilja stanna kvar med den. Därför bestämde jag mig för att prova PS4.

Med det sagt, använde jag Reddits / r / GameSwap subreddit för att hitta någon att handla med. Lyckligtvis hade en av moderna en PS4 som han ville bli av i utbyte mot en Xbox One. Så jag skickade honom min Xbox One och han skickade mig sin PS4 och det blev en smidig transaktion. Jag fick en orörd PS4-konsol och köpte MLB 14: The Show och en extra DualShock 4-kontroller i förväg så att jag kunde spela direkt.

Det kan ha verkat som ett djärvt drag, särskilt för hardcore-spelare som är lojala mot en specifik plattform, men jag hade inget som höll mig tillbaka och en lista med skäl till varför jag inte riktigt behövde behålla min Xbox One också som en lista med anledningar till varför PS4 var bättre än Xbox One.

PlayStation Controller är långt överlägsen

Den kanske viktigaste komponenten i vilken konsol som helst är styrenheten, som Xbox One-varianten inte lyckades göra mig mycket. Jag gillar att den övergripande designen inte har ändrats från Xbox 360, men ändå förbättrade Microsoft styrenheten med bättre utlösare som kommer med integrerad kraftåterkoppling. Det känns dock fortfarande ganska billigt, och jämfört med PS4: s DualShock 4-kontroller är Xbox One-kontrollen lite överväldigande.

Under den längsta tiden har jag föredragit Xbox-kontrollerna. De kände sig bättre i handen för det mesta och jag kunde bara inte stå ut med PlayStation-kontrollerna. De subtila uppgraderingarna till designen av PS4-kontrollen gör det dock mycket bekvämare att hålla. Styrspakarna är lättare att använda och de fyra knapparna till höger om styrenheten känns bättre att trycka på.

Dessutom är det integrerade hörlursuttaget enormt, och det uppladdningsbara batteriet kräver inte att jag fumlar runt med AA-batterier hela tiden.

Ingen irriterande kraftsten

Jag var ganska okunnig om PS3 eftersom jag var en Xbox 360-spelare under den generationen, så jag hade ingen aning om att PS3 kom utan en power brick, utan istället bara en enkel strömkabel.

Så som du kan föreställa dig tändes mitt ansikte när jag insåg att PS4 inte kommer med en irriterande power brick. Detta förändrade allt.

PS4-recension-4-620x254

Till skillnad från de flesta människor har mina spelkonsoler aldrig riktigt stannat ute på min hemmabio under långa perioder. Jag tar dem ständigt med till mina föräldrars hus när jag besöker, för min pappa gillar att spela golf och tävlingsspel. Xbox One och Xbox 360 är hemska för bärbarhet, men PS4 är en Godsend. Det slutade med att jag köpte en extra PS4-strömkabel och HDMI-kabel och förvarade den hos mina föräldrars hus, så allt jag behöver ta med mig är konsolen och styrenheterna.

Konsolen är mycket mindre

På tal om bärbarhet är PS4 en hel del mindre än Xbox One, och det passar mycket bättre i mitt hemunderhållningsinställningar, för att inte tala om att det är mycket lättare att bära runt och resa med när jag ska till min föräldrars hus.

Självklart kan många spelare tycka att detta argument mestadels är irrelevant, eftersom din spelkonsol mestadels sitter kvar i ditt hemunderhållningsskåp och du verkligen inte tar ut så ofta. Men med fler och fler underhållningsapparater för vardagsrummet har fler och fler hushåll svårt att få plats i allt sitt TV-skåp.

PS4-recension-3-620x440

PS4 är dock tillräckligt liten för att du ska kunna hitta en plats för det ganska enkelt, till skillnad från Xbox One, som är ganska massiv.

PS4 tillåter användarutbytbara hårddiskar

Medan både PS4 och Xbox One är utrustade med 500 GB interna hårddiskar, är det bara PS4 som tillåter spelare att byta ut enheten för en större skiva och mer lagringsutrymme, medan det kommer att upphäva garantin på din Xbox One.

Men Xbox One tillåter äntligen spelare att lägga till extern lagring, med minst en 256 GB eller större enhet och det måste vara USB 3.0. Tyvärr, för PS4 stöds inte extern lagring, men den kan komma senare.

I vilket fall som helst, 500 GB ibland bara inte klippa det, så att ha förmågan att byta ut PS4: s lagringsenhet för något större är ett stort plus för tinkerers.

Fjärrspel för PS Vita är ganska fantastiskt

Medan jag personligen inte har en PS Vita och förmodligen aldrig kommer att få en (helt enkelt för att jag inte spelar tillräckligt), är möjligheten att i huvudsak strömma PS4-spel för att spela på din PS Vita ganska imponerande.

Så länge din PS4 och din PS Vita är anslutna till samma nätverk kan du spela dina PS4-spel på din bärbara PS Vita-konsol, och eftersom Sony har ansett det obligatoriskt att kräva att alla PS4-spel har Remote Play-kompatibilitet, du Jag kan spela vilket PS4-spel som helst på Vita.