Nyheter, Prylar, Android, Mobiler, Appnedladdningar, Android

3 sätt du kan dölja ett foto på Facebook

Följande artikel hjälper dig: 3 sätt du kan dölja ett foto på Facebook

Vill du veta hur du döljer dina oönskade bilder på Facebook? Här är de 3 snabba och säkra metoderna för att göra det. Håll dina inlägg privata med ett par enkla steg.

I slutet av denna artikel:

  • Du känner till definitionen av att dölja, ta bort och arkivera FB-inlägg.
  • Du kan dölja dina foton med 3 olika metoder.
  • Du lär dig hur du gör samma sak i en stationär webbläsare.
  • Och du får reda på vilka bilder du aldrig kan dölja för andra.

Du kan dölja dina foton med 3 olika metoder. Du lär dig hur du gör samma sak i en stationär webbläsare.

Vet skillnaden: Dölja, ta bort och arkivera!

De tre Facebook funktioner, dölja, ta bort och arkivera inlägg överlappar varandra i många aspekter. Alla tar bort det riktade fotot från din tidslinje – men på ett specifikt sätt. Här är vad du ska veta om var och en.

1. Dölja ett inlägg på Facebook

Om du döljer ett foto på Facebook hindras det från att visas på din tidslinje. Du kan hitta dina dolda inlägg i avsnittet Aktivitetslogg > Dolda från tidslinje och visa dem. Men funktionen fungerar bara för innehåll som redan är privat. Så du måste ställa in publiken på “Bara jag” innan du döljer den.

2. Ta bort ett foto

När du tar bort ett foto på FB skickar du det till papperskorgen. Borttaget innehåll lagras i upp till 30 dagar och du kan återställa det innan appen raderar det permanent.

3. Arkivera ett foto

Arkivering liknar Instagrams funktion. Den skickar dina bilder till en dold mapp som bara du kan se. Du kan alltid avarkivera innehållet du vill ha så att det dyker upp igen på din profil.


3 snabba metoder för att dölja ett foto på Facebook

FB erbjuder mer än ett sätt att dölja dina foton på din tidslinje. Du kan välja publik, hantera ditt innehåll eller arkivera det för att hålla det borta från andra. Se nedan.

#1: Ändra integriteten (Målgruppsväljare)

  1. Välj det foto du vill dölja.

Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Välj “Redigera sekretess”. Tryck på “Se mer”.

Välj “Bara jag”.

Inställningen hindrar andra från att se ditt valda foto. Men det döljer det inte för dig. Så du kommer fortfarande att se det på din tidslinje. Använd följande metoder om du vill få det att försvinna

#2: Hantera inlägg

  1. Tryck på de tre prickarna på din Facebook-profil bredvid “Redigera profil”.

Välj Hantera inlägg. Tryck på inlägget du vill dölja. Välj kryssikonen längst ned på skärmen. Bekräfta meddelandet för att dölja fotot.

Obs! Att dölja ett foto på Facebook fungerar för privata inlägg. Så se till att du ställer in publiken på “Bara jag” i förväg. Annars kommer appen att visa dig ett meddelande som säger “du kan bara dölja vissa foton.”

#3: Arkivera foton

  1. Hitta inlägget du vill ha på din tidslinje.
  2. Tryck på de tre prickarna bredvid.
  3. Välj “Flytta till arkiv”.

Funktionen tar bort inlägget från din tidslinje utan att skicka det till papperskorgen. Du kan granska dina arkiverade bilder genom att trycka på de tre prickarna på din profil (bredvid Redigera profil). Du har också möjlighet att få det arkiverade innehållet att dyka upp igen på din tidslinje. Allt du behöver göra är att trycka på de tre prickarna bredvid varje inlägg och välja “Återställ till profil”.


Dölj ett foto på Facebook med en webbläsare eller skrivbord

  1. Följ dessa steg om du använder en PC eller bärbar dator eller vill dölja ditt innehåll med en webbläsare:
  2. Gå till din profil.
  3. Klicka på bilderna i navigeringsfältet.
  4. Hitta bilden du vill dölja och öppna den.
  5. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet.
  6. Välj “Redigera målgrupp”.
  7. Ställ in den på “Only Me”.

Hur man döljer ett foto på Facebook som album

Du kan dölja flera bilder på Facebook samtidigt. För att göra det måste du skapa ett album med alla foton du vill hålla borta från din tidslinje. Och följ sedan dessa steg:

  1. Gå till din profil > foton > album.
  2. Öppna albumet och tryck på de tre prickarna i det övre hörnet.
  3. Välj “Redigera”.
  4. Tryck på Redigera sekretess.
  5. Ställ in den på “Only Me”.

På en stationär enhet eller webbläsare:

  1. Gå till din profil > foton > album.
  2. Klicka på de tre prickarna på skivomslaget.
  3. Välj Redigera album.
  4. Ställ in sekretessen på “Bara jag”.

Vad händer när du döljer ett foto på Facebook?

När du använder publikväljaren för att göra ett foto privat döljer du det för andra användare/vänner. Men de kommer att se ett meddelande på din tidslinje som säger “Det här innehållet är inte tillgängligt just nu. När detta händer beror det vanligtvis på att ägaren bara har delat det med en liten grupp människor, ändrat vem som kan se det eller att det har tagits bort.” Arkivera det dolda inlägget om du inte vill att din publik ska se det här meddelandet.


Foton du aldrig kan dölja på Facebook

FB har en offentlig informationspolicy. Du kan aldrig dölja ditt namn, kön, användarnamn och användar-ID (kontonummer), profilbild och omslagsfoto för andra.

Din nuvarande profilbild. Alla kan se din PFP, och du kan inte dölja den. Du kan dölja eller ändra publiken för uppdateringsinlägget som informerar dina vänner om din profilbildsändring.

Ditt FB-omslag. Bilden du använder för ditt profilomslag anses vara offentlig information. Så du kan inte dölja det för andra användare. Men precis som din PFP kan du ta bort/dölja omslagsuppdateringsinläggen från din tidslinje.

Foton du är taggad i. Bilder på dig som delas av andra följer deras kontos sekretessinställningar. Du kan ta bort taggen från vilken bild som helst på dig. Men du kan inte dölja det från ägarens tidslinje.


TL;DR? Här är en supersnabb sammanfattning

  • För att dölja ett foto på Facebook, tryck på de tre prickarna > Redigera sekretess > Se mer > Bara jag.
  • Ett annat sätt att dölja innehåll är genom att arkivera det. Tryck på de tre prickarna på ett inlägg och välj “Flytta till arkiv”.
  • Du kan inte dölja din profil och omslagsbilder på FB.
  • Om du vill dölja flera foton samtidigt skapar du ett album med valda inlägg och ställer sedan in albumets publik på “Bara jag”.