12-tums MacBook med Apple Silicon för 65 tusen rubel? Ge två!

 12-tums MacBook med Apple Silicon för 65 tusen rubel?  Ge två!

I slutet av detta år kan vi se en 12-tums MacBook på Apple Silicon – den första Mac-dator med ARM-processor… Och det är inte bara ett chipbyte (som Intel för AMD), Apples egna processorer kan förvandla en Mac till en aldrig tidigare skådad arbetsmaskin. Med världens längsta batteritid, låg strömförbrukning och hög effekt. Och den här produkten kommer inte att kosta mer än den nuvarande generationen av MacBook Air. Tja, som man säger, “ta två”?

Jag hade länge en 11-tums MacBook Air som var ett bra köp 2011 men som sedan dess har blivit föråldrad för mina behov. Min primära Mac var då 13-tums MacBook Pro. Jag älskade den här datorn och reste med nöje med den, men den var lite skrymmande och tung, och laddningen varade i 7 timmar, sedan 5, sedan 3 timmar …

Men sedan dess har allt förändrats avsevärt. Jag uppgraderade till MacBook Pro 2020. Och jag tar den gärna med mig till kaféet (mer exakt, jag gjorde det på den tiden då det fanns kaféer). Ibland lyckas jag dessutom sno från min kollega Artem Sutyagin 12,9-tums iPad Pro med tangentbord. Detta är en extremt kapabel pseudo-laptop och supercool när portabilitet är viktigare än makt – speciellt när du reser, eftersom batteritid hela dagen är en MYCKET VIKTIG funktion.

Fördelar med en 12-tums MacBook

Men jag har alltid varit sugen på att köpa en 12-tums MacBook: det är en så bärbar bärbar dator! Jag såg nog av vår chefredaktör Renat Grishin, och under lång tid närde jag denna plan. Jag kunde helt enkelt inte motivera det när jag hade en bra kraftfull MacBook Pro, och jag ville inte byta från “firmware” till “12”.

Men nu när vi håller andan i väntan på 12-tums MacBook med Apple Silicon har mycket förändrats.

Det är optimistiskt att spekulera i att Apple kommer att göra Apple Silicon MacBook mer överkomlig för att hjälpa till att driva efterfrågan på ARM-generationen. Och rykten bekräftar detta – enligt insiders kommer den billigaste 12-tums MacBook med ARM att kosta 700-800 dollar (i Ryssland kommer det att vara cirka 60-65 tusen rubel).

Varför köpa en MacBook med Apple Silicon

Det är väldigt frestande att använda en sådan bärbar dator som en sekundär bärbar maskin. I det här fallet är inte prestanda en prioritet, datorn måste bara fungera i 5-7 år. Och om påståendet om 15-20 timmars batteritid är sant, skulle jag absolut använda den här MacBook som ett komplement till min MacBook Pro.

Lika mycket som jag älskar iPad Pro med Magic Keyboard är jag fortfarande mer av ett Mac-fan än iPad. Mycket av det jag gör, även på fritiden, involverar multitasking, och iPadOS är fortfarande ganska hjälplöst jämfört med macOS. Och så får jag en 12-tums MacBook billigare än iPad Pro, som dessutom håller i 15 timmar på en laddning. Den perfekta resesällskapet. Vår chefredaktör Renat Grishin reste till flera länder med sin 12-tums MacBook.

I det här fallet skulle jag placera iPaden i kategorin lyx: trevlig att ha, men inte nödvändig. Den enda roll som en 12-tums MacBook inte kan göra är som e-läsare, och detta görs enkelt med en Kindle eller annan liknande enhet.

Om allt går som de säger så lägger jag en beställning redan första dagen. Och du? Funderar du på att köpa en MacBook med Apple Silicon? Dela i kommentarerna och i vår Telegram-chatt.